Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

9 nackdelar med massagestol att tänka på

Även om massagestolar erbjuder många fördelar, finns det också några nackdelar som kan behöva övervägas.

Denna artikel tar upp nackdelarna med massagestol med möjliga lösningar.

 

Höga kostnaderDen största nackdelen är den höga kostnaden. En bra massagestol kan vara väldigt dyr och alla har inte råd med en. Priset varierar beroende på märke och modell och beror även på vilka funktioner och specialfunktioner som ingår.Lösning: Välj vid behov en massagefåtölj som har fått en översyn. 

Ett annat alternativ är ett avbetalningsköp, som delar upp det höga priset över 6-24 månader.

 

utrymme problemEn annan nackdel är att massagestolar oftast måste placeras i lägenheter eller hus med begränsat utrymme. De är ganska stora och tar mycket plats – vilket gör att de bara kan få plats i större rum. Dessutom är konstruktionen ofta tidskrävande och komplicerad – vilket kan resultera i merkostnader.

 

Lösning: 

Moderna massagestolar med många funktioner är oftast större än de modeller som har färre funktioner. 

Ändå finns det nu modeller som tar upp betydligt mindre plats när man ligger ner. 

 

viktbegränsningar


Vissa modeller kan dessutom endast användas av personer som ligger ungefär i samma viktområde. Så om du vill använda samma fåtölj med flera personer bör du kontrollera innan du köper om din vikt inte överstiger fåtöljens maximala bärförmåga.

rörelsefrihetSlutligen har vissa fåtöljer även tekniska begränsningar vad gäller tillåten rörelsefrihet för användaren – vilket bör beaktas vid köp eller provning.

Sammantaget tillåter massagestolar avkoppling och andrum från vardagen, men överväg kostnadspengarna och höjd- och viktbegränsningarna som anges ovan innan du bestämmer dig för en!Massagestolar kan inte testas i förväg

 

Var försiktig när du köper en massagestol. Om du inte provar modellen först kan det bli ett hinder som stör avslappningen snarare än att främja den. Olika egenskaper som storlek, vikt eller teknologier kan variera från användare till användare och om du inte i förväg vet om stolen uppfyller kraven riskerar du att göra en olämplig investering. Man bör därför testa och jämföra för att säkerställa att massagestolen passar ens behov.

Lösning: Etablerade leverantörer erbjuder vanligtvis fler möjligheter att testa massagestolar live varje år.

 

Dålig service från märket massagestolar

 

Att köpa en massagefåtölj bör vara genomtänkt, då dålig kundvård från tillverkaren inte bara riskerar att slösa pengar utan också gör att du inte får support om problem uppstår. Dålig service kan bland annat leda till förseningar i behandlingen av tekniska defekter eller returer och att man inte får reservdelar eller nödvändiga reparationer. Därför, innan du gör ett köp, är det lämpligt att undersöka kvaliteten på varumärkets tjänst och välja en leverantör med bra betyg och kundnöjdhet. På så sätt kan du vara säker på att du får stöd om problem uppstår.

 

Lösning: Välj om möjligt en modell från en nationell leverantör. 
Då kan du å ena sidan testa modellen i förväg, å andra sidan kan du testa tjänsten i förväg och på så sätt få en försmak.Föråldrad teknik

 

Att köpa en massagestol måste vara genomtänkt eftersom det finns många nackdelar med att använda föråldrad teknik. Ofta är tekniken inte längre aktuell och funktioner stöds inte längre. Detta kan leda till ökade säkerhetsrisker, svårare reparationer och att gå miste om toppmoderna avkopplingsalternativ. För att undvika dessa problem bör du ta reda på stolens teknik i förväg och kontrollera om den fortfarande är uppdaterad. På så sätt kan otäcka överraskningar undvikas.

 

Lösning: Fråga vid behov hur länge modellen har funnits på marknaden. Futuristiskt utseende modeller finns vanligtvis på marknaden i högst 5 år.Underhållsbenägna massagestolar 

 

Att köpa en massagefåtölj behöver vara genomtänkt, eftersom du snabbt kan få problem med att köpa en modell som kräver underhåll. Ofta kräver dessa stolar regelbundet underhåll och service för att hålla dem igång. Detta påverkar inte bara stolens livslängd utan ökar också risken för allvarliga defekter. Det är därför lämpligt att ta reda på underhållsinstruktioner innan du köper och att fråga tillverkaren om antalet underhållsintervaller som krävs. Detta är det enda sättet att vara säker på att du får en modell som är hållbar och lätt att underhålla.

 

Lösning: Välj moderna modeller, som vanligtvis inte kräver underhåll.Massagestolsleverantör är baserad utomlands 

 

När du köper en massagefåtölj från utlandet bör du vara medveten om riskerna. Å ena sidan kan det hända att du inte åtnjuter kundservice eller garantier från tillverkaren. Däremot kan särskilda importbestämmelser gälla för enheten och orsaka merkostnader. Det kan också förekomma förseningar i leveransen eller förlust av varorna. Det är därför tillrådligt att förtydliga de allmänna villkoren för import och export samt tillverkarens garantier innan ett köp för att undvika obehagliga överraskningar.

Lösning: Välj ett nationellt varumärke.

 

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering