Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Fotmassageapparater - det är det som gäller

Shiatsu fotmassage och fotbadsupplevelse hemma

Hälsa börjar med fötterna – vi säger det som betyder något

I århundraden har healers, läkare och sjukgymnaster i Asien talat om sambandet mellan allmänt välbefinnande och fötterna.

Hennes teori: Vissa akupressurtryckpunkter på fötterna är direkt kopplade till spänningsområden i resten av kroppen. När dessa nerver stimuleras skickar de en signal till det centrala nervsystemet för att hjälpa kroppen att läka och slappna av.

Fötterna är grunden i vår kropp och måste vårdas och vårdas därefter. Många vet att ett av de mest fördelaktiga sätten att lindra fotsmärtor och uppnå allmän avslappning är genom konsten att en bra fotmassage.

Ljud Harvard Health Regelbunden fotmassage förbättrar blodcirkulationen, stimulerar musklerna, minskar spänningar och lindrar ofta smärta. Precis som din nacke, rygg och axlar kan dina fötter dra nytta av vanlig massage.

Kineserna hänvisar till detta som "zonterapi" medan japanerna använder ordet "shiatsu". Båda metoderna använder samma principer för massage och akupunktur för att lindra spänningar, läka smärta och återställa bättre blodflöde till kroppen.

Numera är ett av de vanligaste sätten att få en shiatsumassage med en elektrisk fotmassager. Dessa bärbara massageapparater är speciellt designade för att slappna av svullna, trötta och ömma fötter. Till skillnad från skumrullar eller massagebollar som du manuellt måste flytta runt dina fötter, har elektriska fotmassageapparater inbyggda vågmönster som knådar, rullar och pressar bort stressen. Allt du behöver göra är att koppla in enheten, sätta fötterna i fotstöden och låta den lilla elhjälparen göra resten.

Vad du behöver veta innan du köper en elektrisk fotmassageapparat.

Det finns många faktorer som du bör tänka på när du väljer rätt fotmassageapparat. Nedan är de viktigaste punkterna vi övervägde när vi undersökte den här listan.

Portabilitet: De bästa elektriska fotmassageapparaterna är inte större än en liten fotpall, och de ansluts till alla vanliga eluttag. Oavsett om du arbetar på kontoret, kopplar av hemma eller gör dig redo för sängen är en bra fotmassager lätt att bära och ta med dig.

Hur fungerar en toppfotmassager? Elektriska fotmassageapparater fungerar genom att försiktigt stryka och knåda fotsulorna och musklerna och har i de flesta fall även en värmefunktion. Den senaste kombinationsprodukten från Naipo, oFelxiSpa™, kombinerar den avslappnande effekten av fotmassageapparater med ett innovativt fotångbad. De gynnsamma effekterna av ånga har visat sig förbättra blodcirkulationen, eliminera trötthet och få dig att känna dig mer energisk. En bra fotspa-behandling lindrar och botar självklart fotsmärtor, men den har också en dynamisk effekt på hela kroppen.

De bästa Shiatsu fotmassageapparaterna fungerar genom att manipulera tryckpunkter längs dina fotsulor. Den pulserande massagen efterliknar hand- och fingertrycksrörelserna hos en professionell massör.

Vilka är fördelarna med en Shiatsu fotmassage? De bästa Shiatsu fotmassageapparaterna kan inte bara lindra obekväm stelhet och spänningar, utan också återställa styrkan och flexibiliteten i fötterna, samtidigt som de stärker blodcirkulationen och cirkulationen. En uppvärmd massage är också bra för att värma upp fötterna en kall dag.

Många tror att en fotmassage också kan bidra till att öka den totala energinivån genom att återuppliva trötta fötter och återställa kroppens naturliga balans. Det sägs också att en fotmassage innan du lägger dig kan hjälpa dig att sova bättre på natten.

För löpare och idrottare hjälper elektriska fotmassageapparater att bli av med smärta, speciellt om de har varit på fötterna hela dagen och fått asfalten att glöda.

Men även utan speciella fotbesvär känns det bara bra att få fötterna masserade efter en lång dag på jobbet. De bästa shiatsu fotmassageapparaterna hjälper dig att lugna ditt sinne, bli av med stress och känna dig mer avslappnad, från sulan till spetsen.

High-end fotmassageapparat möter fotbad

Så låt oss ta en titt på den nyaste fotmassageprodukten från NAIPO.

oFlexiSpa™ ångbadet med Shiatsu fotmassagefunktion har en modern design på utsidan och är vinnaren av de berömda tyska iF Design Awards 2020.

Men förstklassig teknik döljs också under "huven". Inte nog med att oFlexiSpa™ kommer med olika massagelägen, tre uppvärmnings- och timernivåer (10, 15 och 20 minuter), enheten är, till skillnad från de flesta andra fotbad, extremt vattenbesparande och är redo att användas inom några sekunder . Medan andra enheter kräver flera liter vatten och ofta mer än 20 minuter för att värmas upp, kan den innovativa ångmassageapparaten från Naipo göra allt detta med bara en kopp vatten. Enheten är uppvärmd och redo att användas efter cirka 30 sekunder. Fotskämtprogrammet kan redan börja. Anordningens knådande och tryckande rörelser efterliknar händerna på en professionell massör, ​​med starkt, riktat tryck på de viktigaste akupressurpunkterna på fötterna. Den behagliga ångan värmer fötterna och gör huden på fötterna smidig.

https://www.youtube.com/watch?v=J4Vx12IhgLs

Inga kompromisser görs när det kommer till säkerhet och hygien. Det integrerade återflödesskyddet förhindrar att vatten som är för varmt kommer in i ångkretsen eller från att stänka ut. Tack vare vattenavloppet med en knapp kan vattentanken tömmas rent och snabbt. Massagerullarna är också lätta att ta bort och lätta att rengöra.

Runt om en väl genomtänkt fråga.

Så vad väntar du på, ge dina fötter feel-good-programmet på oFlexiSpa, trots allt har de burit dig i nästan hela sitt liv.

 

 

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering