Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Massagestolar – det är termerna du bör känna till

Ordlista för massagestol

 Innan du köper en massagestol kan du läsa vår massagestolsguide här.

3D kroppsskanning:

Med denna funktion förs massagerullarna i rätt läge i fåtöljen. Massagestolen använder kroppsskanningsteknik för att hitta rätt tryckpunkter för användaren och riktar därmed upp rullarna med precision.

4D massagestol:

Dessa enheter har alla funktioner som a Massagestol med 3D-Body scan funktion. Enheten kan också rotera de enskilda rullarna och ändra deras intensitet. På så sätt kan ännu djupare vävnad nås och fysisk spänning och stress kan minskas.

airbag:

Airbag-massagesystem – även kallade luftkuddssystem – används för att efterlikna svensk djupvävnadsmassage. De gör detta genom att blåsa upp och tömma krockkuddar i en mängd olika metoder och hastigheter, i huvudsak komprimera och manipulera musklerna och bindväven. Luftkuddarna kan fungera självständigt eller i kombination.

Bodyscan-teknik:

Bodyscan använder ett perifert system för att skanna hjärtfrekvens, hållning och de utmattade eller spända områdena och tryckpunkterna i kroppen. Detta system används för att applicera en skräddarsydd massage eller göra mindre justeringar baserat på din biofeedback.

Body stretching:

Med massagestolarnas bodystretchfunktion – även kallad bodystretch – är användarens rygg kraftigt sträckt och kan ge avlastning och avslappning. Läs mer under Thai stretching.

Lumbar värme:

Denna funktion hos massagestolen värmer nedre delen av ryggen och kan hjälpa till att lindra smärta i ligamentet samt allmän ryggavslappning.

Fritids massagestol:

Dessa massagestolar erbjuder endast individuella terapeutiska, medicinska eller kiropraktiska massagefunktioner. De används specifikt för att lindra stress och spänningar, samt för att lindra ryggsmärtor. Fåtöljer i denna kategori fokuserar på komfortfunktioner och design.

L-skena:

L-skenan - även känd som L-skenan - gör att massagerullarna kan börja massera på undersidan av huvudet, sedan röra sig neråt baksidan (som med den S-formade S-skenan), linda in sig under sätesmuskeln och sedan till Hike baksidan av låren. Detta är förlängningen av S-skenan då rullarna nu även når rumpa och lår.

Luftjonisator:

Vissa massagestolar har en luftflödesfunktion som blåser en frisk och renad luft mot användaren. Luftjonisatorn renar luften med hjälp av joner. Dessa är extremt lämpliga som dammuppsamlare. De laddade partiklarna kombineras med damm och andra luftpartiklar och blir därmed större partiklar. På grund av sin ökade vikt sipprar dessa till golvet, vilket frigör rumsluften från potentiella föroreningar.

massagestol:

En massagestol är en sittmöbel som har en eller flera massagefunktioner. Enkla modeller masserar ryggen medan fåtöljer med en mer genomarbetad design även kan massera andra delar av kroppen, såsom axlar, bäcken, ben, fötter, armar och händer.

Massagestolsmotor:

Massagestolar har integrerade motorer som tar på sig olika funktioner i stolen. Det finns roterande motorer, kolvmotorer och vibrationsmotorer. Roterande motorer styr massagerullarna samt knådnings- och tappfunktionerna. Kolvmotorer styr funktionerna för benstöd och ryggstöd, och vibrationsmotorer styr vibrationsrörelserna.

ottoman:

Benelementet på massagestolen där vad- och fotmassageanordningen är installerad kallas en ottoman. Vissa modeller har en funktion med vilken ottomanen kan döljas, dras in eller justeras. På så sätt ser möblerna mindre ut som en terapistol och mer som en designad vardagsrumsstol.

S-skena:

S-skenan – även kallad S-Track – gör att massagerullarna kan följa ryggradens naturliga krökning när de rör sig upp och ner. Denna kurs sträcker sig i en slags S-form från nacken ner till nedre delen av ryggen eller svanskotan. Detta är den grundläggande versionen som varje massagestol har.

SL skena:

SL-skenan - även kallad SL-banan - är liksom L-skenan en kombination av fördelarna med S- och L-skenan. S/L-skenan gör det möjligt för rullarna att följa ryggradens naturliga krökning via S-skenan och nå både sätesmusklerna och baksidan av låren i ett svep via den förlängda L-skenan.

Thai stretching:

Den thailändska stretchmassagen – se även kroppsstretching – är en vidareutveckling av den traditionella thaimassagen. Fokus ligger här på ännu mer intensiv stretching och stretching av kropp och lemmar. Massagestolar med denna funktion sträcker kropp och rygg avsevärt och kan därmed lindra besvär och ge avslappning.

Terapeutisk massagestol:

Denna sittmöbler erbjuder huvudsakligen medicinska eller kiropraktiska massagefunktioner. De används specifikt för att lindra stress och spänningar, samt för att lindra ryggsmärtor.

värmeterapi:

Enheter med integrerad värmeterapifunktion har ett antal inbyggda värmeslingor som värmer och lossar kroppen och förbereder den för massageterapi. De är vanligtvis placerade på övre och nedre delen av ryggen, såväl som på fötterna.

Zero Gravity:

Massagestolar med denna funktion – även kallad Zero-G eller tyngdlöshet – förmedlar en känsla av tyngdlöshet för användaren, eftersom den som masseras ligger i en position där knäna är något ovanför hjärtat. Tack vare kroppsvikten trycker kroppen sig ännu fastare i fåtöljen och möjliggör en djupare massage.

 

 

1 kommentar

Hej,
Jag skulle vilja köpa massagestolen ZERO GRAVITY A90 premium till min mamma, som är 350 år.
Nu vill jag veta om operationen är okomplicerad? Om det finns en användarmanual på tyska är röststyrningen tysk och kan stängas av.

Med vänlig hälsning
Steffen Mueller

Steffen 17 mars 2021

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering