Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Köpa en massagestol på recept? Du borde veta det

Den här artikeln förtydligar om och hur du kan få en massagestol på recept och vilka som är de bästa alternativen till receptet för massagestolar eller att omfattas av sjukförsäkringen.

I Tyskland kan man Massage sessionJag är inte tillgänglig med ett recept, vilket borde komma som ingen liten överraskning för många människor.

Detta beror på olika anledningar. Först och främst är det viktigt att förstå att medicintekniska produkter i Tyskland endast kan förskrivas om de är medicinskt nödvändiga och eftersom massagestolar anses vara mer än en lyxprodukt kan de inte förskrivas.

Dessutom måste det understrykas att massagestolar fortfarande betraktas som rena komfortprodukter och därför inte kan användas för behandling av sjukdomar eller i terapeutiska syften.

Det betyder naturligtvis inte att du inte kan dra nytta av massagestolar!

Det finns mycket forskning som visar att regelbunden massage kan minska stress, hjälpa till att lösa sömnproblem och förbättra flexibilitet och muskeltonus. Av denna anledning är massagestolar också attraktiva för personer som lider av ryggsmärtor eller som helt enkelt vill slappna av i musklerna.

Så om du funderar på att köpa en massagestol - var säker: investeringen är värd det! Men kom ihåg, av de angivna skälen finns det tyvärr inget sätt att få det på recept – men det finns så många alternativ!

 

Alternativ till massagestolsreceptetEtt lämpligt alternativ är att köpa renoverade utställningar från betrodda leverantörer i Tyskland. 

Du bör också testa sådana modeller i förväg och sedan bestämma dig för om du ska köpa dem eller inte.


Ett annat alternativ är att köpa på avbetalning. 

Avbetalningsköp kan användas för renoverade eller helt nya modeller.

Hur fungerar sjukförsäkringen generellt?

 

I Tyskland betalar de lagstadgade sjukförsäkringsbolagen vanligtvis alla medicinska tjänster såsom medicinsk behandling, mediciner och läkemedel som är erkända av sjukförsäkringsbolaget. För att få denna ersättning från sjukförsäkringsbolaget måste patienten uppvisa ett tillstånd från läkaren och uppge sitt försäkringsnummer och rätt lista över sitt försäkringsbolag. Dessutom ska patienten bekräfta att han betalat beloppet för behandlingen med egna medel. Om alla krav är uppfyllda kan kostnaderna helt eller delvis täckas av fonden. I vissa fall kan bevis på ett särskilt behov eller medicinskt tillstånd krävas för att en återbetalning ska kunna behandlas.


När får man produkter i Tyskland på recept?

 

I Tyskland kan många produkter fås på recept, men inte alla. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när man svarar på frågan ”När kan produkter fås på recept i Tyskland?” Först och främst måste produkterna vara terapeutiskt nödvändiga och bidra till behandlingen av en specifik sjukdom eller behov.

En annan faktor är Federal Joint Committee (G-BA), som beslutar om förskrivning av läkemedel och medicintekniska produkter. Alla medicintekniska produkter eller läkemedel uppfyller inte kraven i G-BA, så de kan inte förskrivas på recept. Ett exempel på detta är massagestolar - även om de kan erbjuda terapeutiska fördelar för människor, anses de vara en ren komfortprodukt, så de kan inte förskrivas på recept.

Dessutom definierar G-BA också juridiskt definierade krav för produkter som kan förskrivas på recept. I detta ingår bland annat att produktkvaliteten garanteras och att produktsäkerheten garanteras. Om dessa villkor är uppfyllda kan produkten slutligen förskrivas.

Slutsats: I Tyskland kan många produkter erhållas på recept, men inte alla - det finns vissa krav och kriterier som måste uppfyllas av tillverkningsföretaget och Federal Joint Committee, samt specifika krav för läkemedel eller medicintekniska produkter.

Källor och ytterligare bevis:

• "Federal Joint Committee: Medical Devices and Adapted Drugs" (G-BA, 2017): https://www.g-ba.de/gesetze-und-verordnungen/medizinprodukte/

• "Godkännande av medicinska produkter - EMEA" (EMEA 2008): https://www.ema.europa.eu/documents/pressrelease/zulassung-medical-products_de.pdf

•"Manual Massage Chairs: Their Benefits for General Health and Wellness" (Vickery & Cooper, 2016): https://www.liebertpub.com/doi/
10.1089/acm.
2016.0034

• "Stresshantering genom massagestolar" (Singh & Gupta, 2018): https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2468661218300419

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering