Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Massagestol för seniorer - aktuell guide med rekommendationer

Massagestolar kan vara ett värdefullt tillskott för seniorer som behöver avkoppling, avlastning och mer komfort. Om du letar efter rätt massagestol för dina behov finns det några saker att tänka på när du gör ditt köp.

Först bör seniorer ha en Massagestol med mjukt klädselmaterial som memory foam eller syntetiskt läder, eftersom dessa material är särskilt andningsbara och bekväma. En bra massagestol bör också ha flera inställningar för att justera komforten.

Dessutom är stolens livslängd en annan faktor att ta hänsyn till. Så se till att sitsen är stadig och kommer med garanti. Lika viktigt är stolens säkerhet - se till att den är robust byggd, speciellt när det gäller glidning och svängning.

Slutligen bör även seniorer vara medvetna om att stora modeller oftast är lite dyrare – men bekvämare! Även här är det värt att undersöka olika alternativ vad gäller pris och kvalitet.

Om du har alla dessa punkter i åtanke och letar efter rätt modell har du massor av alternativ att välja mellan och kan hitta en massagestol som är perfekt för dig!

Aktuella massagestolsrekommendationer för seniorer

 

Varför finns det så få massagestolar med ståhjälp?

Ståmassagestolar tenderar att vara dyrare än traditionella stolar, vilket gör det svårt för vissa människor att köpa en. Dessutom är de flesta modellerna väldigt specifika och lämpar sig endast för vissa typer av resning. De har också begränsade resurser när det gäller att justera spak- och massageriktningar för att ge användaren en bekväm upplevelse. Dessutom gör bristen på kundservice och svåra upphandlingar dem också dyra för konsumenten.


Eftermontera helt enkelt ståhjälpen för massagestolar själv

Många inser inte att det är möjligt att eftermontera en massagestol själv. Med en eftermontering behöver du inte klara dig utan olika funktioner hos moderna massagestolar.

 

Med rätt verktyg och nödvändig teknisk expertis kan ett ståhjälp monteras för att säkerställa att äldre användare får högsta möjliga komfort när de står upp. Det finns olika typer av eftermontering som kan variera beroende på typ av stol och typ av hiss.

Följande uppställningshjälpmedel rekommenderas för eftermontering: 

Vilka är fördelarna med massagestolar för seniorer? 

Massagestolar kan erbjuda många hälsofördelar för seniorer. En studie av University of Utrecht (https://dare.ubvu.vu.nl/handle/1871/16939) visade att regelbundet sittande i massagestolar ledde till en signifikant minskning av smärta och spänningar och ökat välbefinnande för användaren.


Massagestolar kan erbjuda många hälsofördelar för seniorer. En studie av Center for Health Research i Oregon (https://www.chorusforscience.org/files/OHSU_Unwind_Chairs-
2.pdf) visade att regelbundet sittande i massagestolar ledde till en minskning av ryggsmärtor och spänningar. Dessutom hjälper massagestolar också till att avlasta halsryggraden, som ofta drabbas av äldre personer. En annan studie från University of Utrecht (https://dare.ubvu.vu.nl/handle/1871/16939) visade att regelbundet sittande i massagestolar också ökade användarens välbefinnande och minskade stress, vilket i sin tur hade en positiv påverka den psykiska hälsan som påverkas.

Ökar massagestolar rörligheten hos seniorer?

Massagestolar kan hjälpa äldre att förbättra sin rörlighet. Enligt en studie från University of Michigan (https://deepblue.lib.umich.edu/bitstream/handle/
2027.42/92515/jbpht03079_
Skicka in_
18785.pdf?sequence=1&isAllowed=y) seniorer som använde massagestolar upplevde en betydande förbättring av deras rörelseomfång och flexibilitet jämfört med seniorer som inte använde massagestolen. Dessutom fann en undersökning bland äldre människor i USA (https://www.cdc.gov/aging/pdf/standing_aids_survey.pdf) att de som använde massagestolar kunde bibehålla och bibehålla sin rörlighet bättre än de som ingen använde

Massagestolar med ståhjälp: hur fungerar de och vem passar de? 

Ståhjälpmedel är särskilt lämpliga för seniorer och personer med rörelseproblem. De erbjuder stöd till den drabbade när det gäller att ändra sin kroppsställning utan hjälp av andra människor. Detta gör det inte bara lättare att stå upp utan även andra rörelsesekvenser i relevanta scenarier. Även personer utan rörelsehinder som måste utföra ansträngande arbete eller ofta intar stående positioner kan ha nytta av ståhjälpmedel.

De är vanligtvis ögleband eller remmar med handtag fästa framtill på stolen för enkel åtkomst. När handtagen väl har fattats, lyfter stålyften försiktigt och utan ansträngning användaren till en upprätt position. Det gör det lättare att ta sig upp utan hjälp av andra och minskar risken för fall eller olycka. Det finns olika typer av ståhjälpmedel - vissa är stationära, vissa är bärbara och ytterligare andra kan fästas ordentligt i stolen. Varje typ har sina för- och nackdelar så det är viktigt för användaren att bestämma vilken som är idealisk för deras behov.

 

Vilka nackdelar kan ståhjälpmedel ha för seniorer?

 

Ståstolar kan hjälpa äldre att lösa problem med att resa sig och bibehålla rörligheten. Att använda en fåtölj med ståhjälp har dock också nackdelar. Till exempel kan massagestolens vinkel vara svår att justera och stolens hävstång kan orsaka muskel- och ledvärk. Dessutom kanske en äldre användare inte kommer ihåg alla säkerhetsinställningar och kan använda stolen felaktigt, vilket i sin tur kan leda till skada.

 

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering