Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Metoder för att styra massagestolar

Hittills har det funnits många artiklar på vår blogg som förklarar hur massagestolar fungerarinklusive deras olika funktioner. Med detta inlägg går vi tillbaka till grunderna, vilket för någon som inte har några Erfarenhet av massagestolar har, är inte nödvändigtvis uppenbara.

Stolen kan styras på många sätt, inte bara med fjärrkontroll.

Utformningen av fjärrkontrollen och de funktioner som kan styras med den beror självklart på modellens tekniska sofistikering.


Låt oss nu komma till punkten, dvs de olika sätten att styra massagestolar.


INTEGRERADE ARMSTÖDSREGLER


Ekonomisk Massagestolar, som erbjuder grundläggande funktioner, har lättanvända inbyggda i stolen.

Dessa kontroller är alla visuellt mycket lika. Gemensamt för dem är också att de aktiverade funktionerna indikeras av lysdioder.

I vissa modeller används styrenheten för att välja ett automatiskt program, massagearmarnas position, massagetekniken och intensitetsnivåerna för luftmassagen.


TRADITIONELLA KONTROLLER


Det vanligaste sättet att styra massagestolar är genom en kontrollenhet som kopplas till stolens kropp med en kabel.

I vissa modeller är det en styrenhet utan display, och funktionsändringen indikeras av ljud och lysdioder.

Mer avancerade fåtöljer har klassiska kontrollpaneler med displayer. Deras design och funktion är ganska lika.

De aktiva funktionerna och de valda massageparametrarna visas på skärmen.

Tack vare navigeringsknapparna är det enkelt och intuitivt att växla mellan inställningarna.

Valda inställningar kan också ändras utan att gå igenom kontrollenhetens meny – till exempel förlänga massagetiden eller välja teknik (beroende på modell).

Utformningen av knapparna på stolens kontrollenhet är genomtänkt, vilket gör att användaren enkelt kan hitta huvudfunktionerna och justera massageparametrarna för att passa deras behov.KONTROLLER PÅ PEKSKÄRMEN


NAIPO har valt en kombination av knapparna på en traditionell kontrollenhet (grundfunktioner som att slå på, luta, värma etc.) med en pekskärm - detta gör det möjligt att till exempel välja ett automatiskt program eller massageparametrar (intensitet, massagearmarnas position eller att fokusera massagen på en specifik del).

Denna lösning ger snabb åtkomst till de mest använda funktionerna och gör det enkelt att dyka in i dussintals avancerade inställningar. I grund och botten är en Tablett är inte nödvändigt för alla grupper av människor som vill ha en massagestol vill köpa.


KONTROLLER PÅ PEKSKÄRMEN


Styrningen av andra modeller är annorlunda - alla är utrustade med en pekpanel, eller snarare två typer av den.

Stolarna har kontroller med beröringskänsliga knappar arrangerade runt en färgdisplay. Andra modeller styrs av en panel vars hela yta är beröringskänslig.

I dessa stolar beror layouten på knapparna på den aktuella gränssnittsskärmen som visas.

Detta är ett mycket bekvämt sätt att styra: trots överflöd av funktioner är det lätt att flytta från en menyinställning till nästa, varje skärm är intuitiv, tydlig och lätt att förstå.


KONTROLL MED DIN EGEN APP


Ett annat sätt att styra är via en mobilapp som kan installeras på din smartphone.

Fåtöljen som erbjuder denna typ av styrning är den mest avancerade modellen, inte bara på grund av alla funktioner utan också på grund av styrmöjligheterna. Stolens drift kan styras via en app med proprietär mjukvara.


INTEGRERAD KONTROLLPANEL


Grundfunktioner i mer tekniskt avancerade fåtöljer kan också styras via en bekväm inbyggd kontrollpanel. I vissa modeller sitter kontrollpanelen i höger armstöd, medan den i andra modeller är placerad ovanför luftkuddarna som masserar underarmarna. Detta är ett bekvämt sätt att ändra grundinställningar eller snabbt slå på/av stolen. Beroende på modell kan du justera ryggstödets eller fotstödets position, slå på värmen, öka eller minska massageintensiteten eller aktivera röststyrning.


KONTROLL MED RÖSTKOMMANDO


Äntligen går vi bort från alla typer av kontroller.

Vissa av fåtöljen har även en funktion för att använda specifika röstkommandon.

Detta gör det mycket enklare att styra det – du behöver inte ta ut händerna mellan massageluftkuddarna för att använda kontrollenheten och ändra inställningarna.

Denna typ av styrning finns i fåtöljerna.

Som redan nämnts kan denna funktion aktiveras genom att trycka på en knapp på den inbyggda kontrollpanelen eller genom att säga kommandot "Hej Alice". När du hör svaret "Jag är här" kan du börja ge kommandon på engelska. För detaljer om röstkommandon, se de individuella stolmanualerna eller baksidan av kontrollenheten.

Så om du letar efter en elektrisk massagestol med en dedikerad styrenhet så... kommer vilken stol som helst att passa kriterierna.

Och vilken kontrollmetod är bäst? Som alltid beror det på användarens preferenser. Det enklaste sättet är att besöka ett av våra showrooms och prova. Kom över!

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering