Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Shiatsu massageguide - Vad du bör veta

Du frågar dig själv "Hur fungerar en Shiatsu-massage?" eller om du i princip letar efter en ny typ av avslappning, då ska du prova Shiatsu-massagen.

Denna typ av massage kommer från Japan och bygger på samma principer som akupunktur.

Läs vidare för att lära dig mer om de viktigaste aspekterna av Shiatsu massage.

 

 


Definition: Vad är Shiatsu?


Shiatsumassage är en massageform som använder tryck och fingerrörelser på kroppen.

Det sägs hjälpa till att minska stress och spänningar och kan även främja blodcirkulationen.

Shiatsu betyder "fingertryck" på japanska, och denna typ av massage används ofta för avslappning och lindring

Det sägs också vara till hjälp vid stress, spänningshuvudvärk, nacksmärtor och trötthet.

Shiatsu har använts för helande i Asien i århundraden.

Hur fungerar en Shiatsu-massage? 

Terapeuten använder båda händerna för att massera personens rygg, nacke och huvud. Du kan också massera personens ansikte, hårbotten, öron, ben och fötter.

Shiatsu utförs vanligtvis på en matta på golvet. Terapeuten kan använda sin kroppsvikt för att utöva tryck. Terapeuten kan också använda armbågar, underarmar och knän under massagen.

Shiatsu ska inte vara smärtsamt. Berätta i så fall för terapeuten. Terapeuten kan också använda olja eller lotion under massagen.

Shiatsu kan utföras genom kläder eller på bar hud. Det är viktigt att dricka mycket vatten efter en Shiatsu-massage.

Hur mycket kostar en Shiatsubehandling?

Det finns många faktorer som kan påverka kostnaden för en massage. Typen av massage, massagens längd och platsen där massagen utförs kan alla spela en roll för att bestämma priset.

Shiatsumassage kostar vanligtvis €60-120 från etablerade massörer.


Hur får man en billig Shiatsu massage permanent?Eftersom sjukförsäkringsbolagen inte alltid står för kostnaderna för en Shiatsumassage och en vanlig Shiatsumassage kan belasta plånboken mycket, rekommenderas en massageapparat eller en massagestol. 

Shiatsumassage släpper lös sin fulla effekt, speciellt när den används regelbundet. 

Förutom Shiatsu erbjuder högkvalitativa massagestolar vanligtvis många andra massagetekniker. 

Kostnaderna för en massagestol verkar höga till en början, men kostnaderna sätts i perspektiv väldigt snabbt när man tänker på att en enstaka Shiatsu-session vanligtvis kan kosta 60 EUR.

Du kan också välja en Shiatsu-massageapparat, som vanligtvis kostar lika mycket som en enda massagesession, men kan användas i många år. 

Vidare rekommenderas kombinationen av en "normal" Shiatsumassage i kombination med massageapparat eller massagestol. 

I alla fall rekommenderar vi att du väljer en massageapparat eller massagestol från en etablerad leverantör som kan erbjuda lämplig service och den senaste tekniken. 

Vi rekommenderar särskilt detta Recensioner av massagestol och liknande guider.

Vilka är fördelarna med Shiatsu massage?

 

Shiatsumassage sägs ha ett antal fördelar, inklusive:

 

- Minska stress och spänningar

- Främjande av blodcirkulationen

- Lindring från huvudvärk och nacksmärta

- Förbättra matsmältningen

- Ökad energinivå

 

Hur ofta ska jag få en Shiatsu-massage?

 

Frekvensen av Shiatsu massage beror på dina behov.

Om du är ute efter avkoppling kan du få massage en gång i veckan. Om du vill lindra smärta eller spänningar kan du behöva ha tätare massage. Diskutera dina behov med en legitimerad terapeut för att bestämma den bästa frekvensen för dig.

 

Vad kan du förvänta dig av en Shiatsu-massage?

 

Med en Shiatsu-massage kommer terapeuten att bedöma ditt tillstånd innan massagen påbörjas. Han kommer att leta efter eventuell täthet eller smärta i din kropp. När terapeuten förstår dina behov börjar han massagen. Under massagen kommer du att bli ombedd att ligga ner eller sitta på en stol. Terapeuten använder båda händerna för att massera rygg, nacke, axlar och huvud. Tryck kan också appliceras på armar, ben och fötter. Shiatsumassage varar vanligtvis 30 till 60 minuter.

 

Vem passar Shiatsu för?

 

Shiatsu passar människor i alla åldrar och kan anpassas efter behoven hos gravida kvinnor, äldre, barn och bebisar. Den är också lämplig för personer som är svaga eller har kroniska sjukdomar.

 

Finns det några biverkningar av Shiatsu massage?

 

Det finns inga kända biverkningar av Shiatsu massage. Men om du är gravid eller har några medicinska tillstånd bör du rådfråga din läkare innan du får massage. Se också till att hitta en legitimerad terapeut som har erfarenhet av Shiatsu-massage. Så du kan vara säker på att du får en säker och effektiv massage.

Hur ofta kan du göra Shiatsu massage?

 

Shiatsu massagen kan utföras så ofta du vill. Det finns ingen fast rytm eller schema som du måste hålla dig till. Du kan göra dem en gång i veckan, varannan vecka eller till och med varje dag om du vill. Det viktiga är att du hittar ett schema som fungerar bäst för dig och din kropp.

Hur känner du dig efter Shiatsu?

Som regel känner folk sig väldigt avslappnade efter en Shiatsu-massage. Vissa personer kan känna sig lite ömma eller trötta en dag eller två efter behandlingen, men det beror oftast på att djupt sittande spänningar släpper. De flesta rapporterar att deras allmänna välbefinnande och avslappning har förbättrats avsevärt efter bara några få behandlingar.

Är Shiatsu täckt av sjukförsäkringen?

Delvis ja. Shiatsu kan betalas av sjukförsäkringen. För att patienter ska få ersättning från sitt sjukförsäkringsbolag måste de visa upp ett läkarintyg som visar att Shiatsu används för behandling.

Vad ger Shiatsu fotmassage?

Shiatsu fotmassage är en traditionell japansk läkningsmetod som främjar avslappning och välbefinnande genom tryck och fingerrörelser på fotsulorna. Shiatsu har visat sig fungera mot stress, spänningshuvudvärk, nacksmärta och trötthet. Det sägs också stimulera cirkulationen och öka energinivåerna.

Är Shiatsu farligt?

Nej, Shiatsu är inte farligt. När det utförs av en utbildad och erfaren utövare är det en säker och effektiv form av massage. Men som med all massagebehandling finns det vissa risker och biverkningar som du bör vara medveten om innan du bokar en session. Detta inkluderar:

 

- blåmärken

 

- ont

 

- rodnad

 

- svullnad

 

- infektion

 

Om du är osäker på om shiatsu är rätt för dig, prata med din läkare eller kvalificerad sjukvårdspersonal innan du bokar en session.

 Vilka andra typer av massage finns det förutom Shiatsu?

 

Det finns många olika typer av massage, alla med sina egna fördelar. De mest populära typerna av massage är svensk massage, djupvävnadsmassage, varma stenmassage och thaimassage.

 

Svensk massage är en mild massageform som använder långa drag för att stimulera cirkulationen och främja avslappning.

 

Djupvävnadsmassage är en mer intensiv form av massage som riktar sig mot specifika områden av spänningar i musklerna.

 

Hot stone massage är en form av massage som använder släta, uppvärmda stenar för att slappna av musklerna.

 

Thaimassagen är en massageform där rytmisk kompression och stretching stimulerar cirkulationen och främjar avslappning.

Slutsats 

 

Om du letar efter ett nytt sätt att koppla av bör du prova Shiatsu-massage. Denna japanska form av massageterapi använder tryck och fingerrörelser på kroppen, vilket kan vara fördelaktigt för att minska stress, förbättra cirkulationen och lindra spänningshuvudvärk och nacksmärta. Shiatsumassage är generellt sett säker och har få biverkningar, men gravida kvinnor bör undvika denna typ av massage. Rådgör med din läkare om du har andra hälsoproblem innan du bokar en session.

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering