Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Är massagestolar hälsosamma? Du borde veta det!

Massage har länge använts för att uppnå en lång rad hälsofördelar, inklusive att lindra smärta, förbättra cirkulationen och påskynda läkningsprocessen.

Men hur är det med massagestolar? Är massagestolar hälsosamma?

Denna artikel förtydligar.

massagestol Vid tiden för deras uppfinning var deras primära syfte att försätta användaren i ett tillstånd av avslappning och lugn.

Även om de utan tvekan uppnått detta mål kan de göra mycket mer.

Så för att svara på frågan om massagestolar är hälsosamma, kan moderna massagestolar ge hälsofördelar. 

Det är viktigt att veta att annonsering med sådana löften inte är lätt möjligt.

Kundtjänsten för NAIPO massagestolar kan därför inte svara på frågor som "Hjälper massagestolen med xyz". 

En läkare måste konsulteras.

 

Förr var många massagestolar ohälsosamma

 

En av anledningarna till att massagestolar gör mer än att bara koppla av är att de bästa massagestolarna som finns tillgängliga idag är en enorm förbättring jämfört med tidigare versioner.

I början var massagestolar inte särskilt sofistikerade och erbjöd bara ett fåtal funktioner.

Många modeller hade bara en skena installerad, som flyttade.

I många fall kunde de bara utöva tryck på ett fåtal ställen och endast med de mest grundläggande rörelserna.

Riktad rörelse kunde inte alltid garanteras.Skillnaden mellan de massagestolar som finns idag och de som fanns på marknaden för tio eller tjugo år sedan är enorm.

De senaste modellerna täcker nyckelområden från topp till tå, inklusive följande:

huvud och axlar övre och nedre ryggen armar och händer ben och fötter..


De har därför potential att avsevärt påverka din hälsa.


Hälsosamma fördelar: Effekter av moderna massagestolar på hälsan


I vilka specifika situationer kan användningen av en massagestol ha en positiv effekt på hälsan?

De fördelar som beskrivs av människor (och bekräftas av studier i många fall) inkluderar följande, även om detta beror på personens fysiska tillstånd, hur ofta stolen används och andra omständigheter.

Några av dessa fördelar är:

 1. Relief från smärta
  Regelbunden användning av en massagestol kan hjälpa till att lindra obehag i många olika delar av kroppen.

  Ett område som gynnas särskilt av massage är nedre delen av ryggen. Smärta i ländryggen lindras ofta när muskler i ryggen som har varit alltför spända av olika anledningar börjar slappna av.

  Faktum är att forskning tyder på att för många människor är massage mer användbart för att lindra smärta i nedre delen av ryggen än andra behandlingar, som akupunktur eller medicinering.

  Även om det är absolut nödvändigt att du följer din läkares order, kan det vara fördelaktigt att införliva massagesessioner i din övergripande behandlingsplan.

 2. Mindre huvudvärk.
  Det är möjligt att stramhet i dina muskler bidrar till din huvudvärk, särskilt din migrän.
  De mest effektiva massagestolarna fungerar genom att lindra eller eliminera muskelspänningar, vilket i sin tur kan bidra till att minska antalet huvudvärk och deras svårighetsgrad.

 3. En snabbare återhämtningstid efter träning.
  Under all ansträngande träning producerar dina muskler mjölksyra. Detta resultat av träning leder till trötthet och ömhet i musklerna. Din kropp bryter gradvis ner mjölksyran och spolar ut den ur dina muskler. Regelbunden användning av en modern massagestol hjälper din kropp att eliminera mjölksyra och hjälper dig att återhämta dig mer fullständigt och snabbare från träning, vilket bekräftas av både idrottstränare och idrottare.

 4. Ditt blodtryck och hjärtfrekvens sänks.
  Stressen som våra fullspäckade scheman sätter på våra kroppar visar sig ofta i form av muskelspänningar i olika delar av kroppen, särskilt i axlar och nacke.

  Denna spänning kan sedan förstärka svaret från det som kallas det sympatiska nervsystemet (SNS), vilket leder till ökningar i blodtryck och hjärtfrekvens.
  Högt blodtryck, även känt som högt blodtryck, är förknippat med en högre risk för olika sjukdomar som hjärtsjukdomar, stroke och skador på organ som njurarna. Massagens lugnande och hälsofrämjande effekt på kroppen gör den till ett utmärkt stressreducerande verktyg.
  Det stimulerar det parasympatiska nervsystemet, även känt som PNS, och hjälper till att mildra effekterna av det sympatiska nervsystemet.

  Med andra ord hjälper de bästa massagestolarna till att återställa kroppens naturliga balans och bidrar positivt till att förbättra blodtrycket och hjärtfrekvensen.
  Effekterna av stress på kroppen kan innefatta att undertrycka immunförsvaret, vilket gör dig mer mottaglig för sjukdomar. En massage gör att ditt immunförsvar kan arbeta mer effektivt eftersom det hjälper dig att slappna av.
  Även om massage i sig inte skyddar mot sjukdomar, kan den hjälpa till att skapa förutsättningar för din kropp att bättre bekämpa sjukdomar.

 5. Sänkning av kortisolnivåer.
  Kroppens "fight-or-flight"-svar drivs av hormonet kortisol, som frisätts som svar på stressiga situationer.
  Under vissa omständigheter spelar kortisol en nödvändig och avgörande roll; dock kan kroniskt förhöjda kortisolnivåer leda till ett antal hälsoproblem i kroppen.
  Massage har visat sig sänka nivåerna av stresshormonet kortisol och "stressresponsen" i kroppen.
 6. emotionellt välmående
  Massagestolarnas effekter på ditt känslomässiga välbefinnande.
  Vår kunskap om hur sinnet kan påverka kroppen och vice versa ökar ständigt.

  Det är redan välkänt att ett antal mentala och känslomässiga problem också har fysiologiska manifestationer.

  Till exempel är den specifika process som orsakar psykisk ohälsa inte helt klarlagd, men det finns växande bevis för att höga nivåer av stresshormonet kortisol kan bidra till dessa tillstånd. Massage kan hjälpa till att lindra humörsvängningar, ångest och depressionssymptom genom att lindra stress och återbalansera kroppen. Detta händer eftersom massagen hjälper till att lindra spänningar.

Så du inser vilka hälsofördelar en massagestol kan ge


De bästa massagestolarna har vissa egenskaper som gör att de kan erbjuda extraordinära fördelar för användarnas hälsa.

Till exempel utövar de det idealiska uppfriskande trycket från topp till tå.

Ett underbart exempel på detta är massagestolen Model P.

Tack vare sin L-Track massageteknologi når denna stol delar av kroppen som är svåra eller omöjliga att nå med konventionella massagestolar.De senaste modellerna av massagestolar kommer också med ett urval av olika "rutiner" att välja mellan.

Detta ger dig möjlighet att välja ett program som passar dina specifika behov och välja ett annat program nästa gång om det verkar mer lämpligt för dig.

Dessutom kan du manuellt kombinera flera typer av massage.

Detta ger dig möjligheten att anpassa din rutin, vilket kan visa sig vara särskilt värdefullt när du blir mer bekväm med din stol och de fördelar du upplever av de olika typerna av massage.

Dessutom är din stols visuella tilltalande mycket viktigt, även om det inte påverkar din kropps hälsa.

Anslutningen mellan kropp och själ, hur du känner dig i din stol och hur du känner dig överlag bör vara med i ditt beslutsfattande när du jämför olika massagestolar.

Sist men inte minst behöver din massagestol ha en solid garanti om du vill undvika att den blir en stresskälla i ditt liv.

Om du t.ex. Om du till exempel köper en massagefåtölj från NAIPO kan du testa relaxstolen bekvämt i ditt eget hem under en hel månad.

 

Källor och studier som tyder på att massagestolar är hälsosamma


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8362824/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7220115/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0965229922000279

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering