Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Är ryggont normalt efter att ha använt massagestolen?

Ryggsmärtor efter massage är i stort sett normala och kan orsakas av en mängd olika faktorer. Den vanligaste orsaken till detta är att kroppen använder olika muskler som den annars inte aktiverar lika mycket. Det kan dock finnas andra orsaker till att du får ont i ryggen efter en massagestol. Vissa saker som kan vara orsaken är muskelinfektioner eller långvarig stress. Det bästa sättet att behandla ryggsmärtor efter en massagestol är att ta reda på orsaken och arbeta med det.

Om du upptäcker att din ryggsmärta fortfarande besvärar dig eller inte försvinner, rekommenderar vi starkt att du uppsöker en läkare och eventuellt följer fysioterapimetoder. En fysioterapeut kan hjälpa till att identifiera eventuella skadeproblem och hjälpa till att behandla dessa problem.

Ryggont är inte ovanligt efter att ha använt en massagestol – men det finns sätt att förstå vad som ligger bakom smärtan och göra något åt ​​det. Om du har frågor eller behöver hjälp med att hantera ryggsmärtor efter att ha använt en massagestol, kontakta din läkare eller sjukgymnast för professionell hjälp.

En studie från 2018 av Jagdish Prasad et al. studerade effekterna av stolmassage på basen av ryggfunktion och smärta hos patienter med ryggradssjukdomar. Resultaten av denna randomiserade kontrollerade studie visade att fyra veckors 15-minuters stolmassage resulterade i en signifikant minskning av muskelspänningar, smärta och förbättrad funktion i nedre delen av ryggen.

En annan studie från 2014 av Shivanand Prakash et al. undersökte effektiviteten av terapeutiska massagesessioner i samband med andra sjukgymnastiska insatser för kronisk ländryggssmärta. Resultaten av denna randomiserade kontrollerade studie visade att massage hade en signifikant större inverkan på trycksmärta och funktionsstatus jämfört med enbart sjukgymnastik.

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering