Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Topp 10 massagestolsfördelar för hälsan

Är du trött på att utsätta din kropp under enorm fysisk och psykisk stress? Sedan finns det en massagestol rätt val för dig! Fördelarna med massageterapi är allmänt kända och har hyllats i östliga länder i flera århundraden.


Massageterapins ökande popularitet visar att denna trend även nått internationella marknader.


Men vi inser att det kan vara svårt att fatta rätt livsstilsbeslut utan att helt förstå vad det kommer att ge dig.


Vissa av er kanske inte är medvetna om fördelarna du kan få av vanliga sessioner i en massagestol. Det finns ingen raketvetenskap bakom det, du måste bara förstå sambanden!


Vårt dagliga liv kan trötta ut oss med trötthet och stress oavsett vår ålder, för att inte tala om fysiologiska komplikationer när vi blir äldre.


För att motverka detta rekommenderar vi att du investerar i en massagestol till ditt hem för att uppleva det moderna livets komfort och bekvämlighet.


Så den stora frågan är: Varför är massagestolar bra för mig?

 


Mycket forskning har redan gjorts på ämnet massageterapi. Vetenskapen har kunnat visa på en mängd olika fördelar. Med en massagestol Dessa fördelar är okomplicerade och snabbt tillgängliga, utan att behöva ta långa resor och dyra massörutnämningar. Upptäck de många fysiska och psykologiska fördelarna med massage i vår lista nedan.


  1. Minska stress och ångest samtidigt som du ökar din produktivitet och vakenhet

Forskning visar att massage minskar stress på fysisk och psykisk nivågenom att sänka puls, blodtryck, kortisol och insulinnivåer. Serotonin och dopamin frigörs också, vilket hjälper kroppen att övervinna både kronisk eller vanemässig och akut eller kortvarig stress.


En välkänd studie av Touch Research Institute vid University of Miami School of Medicine fann att 15 minuter på en massagestol ökade mätbar EEG-hjärnaktivitet hos vuxna. Dessutom presterade dessa vuxna snabbare och mer exakt på matteprov efter massage, medan grupper utan massage inte visade någon förbättring.


  1. Förbättra ditt humör

Massage ökar också produktionen av endorfiner, din kropps naturliga må-bra-ämnen. Detta hjälper till att balansera din kropps humör och mer.  1. Bättre sömn

Som tidigare nämnts ökar massagebehandlingen serotoninnivåerna, som hjärnan kan omvandla till sömnhormonet melatonin. Om du använder din massagefåtölj innan du går och lägger dig ökar du chanserna till en god natts sömn!


  1. Förbättra kardiovaskulär hälsa

Årtionden av forskning visar att massage kan vara en effektiv kompletterande behandling för att sänka stress (som nämnts ovan) och blodtryck, två huvudsakliga bidragande orsaker till hjärtsjukdomar. Det har det faktiskt visat sig Massage kan akut sänka blodtrycket och hjärtfrekvensen hos kvinnor med högt blodtryck. En annan studie fann att massagebehandling kan minska smärta, ångest och muskelspänningar hos patienter med hjärtkirurgi.


  1. Lindra smärta i nedre delen av ryggen

Enligt American Chiropractic Association är ländryggssmärta den främsta orsaken till fysisk funktionsnedsättning över hela världen. Ungefär var tionde person har det, och det blir ett kroniskt tillstånd för många som utvecklar ryggsmärtor.


En nyligen Studie fann att massage kan ge varaktig lindring för kronisk ländryggssmärta, som publicerats i tidskriften Pain Medicine. Forskarna tittade på 104 personer med ihållande ryggsmärtor som hänvisades till legitimerade massageterapeuter av sina läkare. De deltog i 12 sessioner under en period av 10 veckor, där terapeuterna var fria att utforma ett individuellt massageprogram för patienterna snarare än att alla använde samma teknik.


De flesta av försökspersonerna fyllde i ett frågeformulär och mer än 50 % rapporterade en kliniskt betydelsefull förbättring av deras ryggsmärtor. Flera personer föll till och med under handikapptröskeln, enligt huvudförfattaren Niki Munk, biträdande professor i hälsovetenskap vid Indiana University-Purdue University Indianapolis. Dessutom fortsatte många av dessa förbättringar. Tre månader senare, utan fler massagesessioner, sa 75 % av personerna som rapporterade en initial förbättring att de fortfarande mådde bättre.


  1. Relief av huvudvärk

Spänningshuvudvärk orsakas ofta av dålig hållning, öm rygg eller nacke eller konstant ögonspänning. Massage förbättrar blodcirkulationen och lossar spända muskler för att minska denna smärta och spänningar. Ett Studie, publicerad i International Journal of Neuroscience, fann att massage minskade symtom på spänningar, smärta och sömnlöshet. Försökspersonerna upplevde också fler huvudvärkfria dagar och visade en ökning av serotoninnivåerna.


  1. Stimulera kreativitet

Genom att hjälpa dig att slappna av och ge dig en stund att pausa öppnar massage ditt sinne. Du kan tänka klarare och få en bättre bild av projektet eller problemet du försöker lösa. Detta är en annan fördel med massage relaterad till att frigöra hormonerna serotonin, dopamin och endorfin och minska stresshormonet kortisol.


  1. Återuppliva romansen

En av de vanligaste biverkningarna av kronisk stress, depression och ångest är minskad libido och sexuell dysfunktion. Även om det inte finns några studier som kopplar massageterapi till att förbättra hypoaktiv sexuell lust, finns det bevis för att massage dramatiskt kan minska stress, mätt genom att sänka kortisolnivåerna. Kortisol sänker också testosteronnivåerna. Testosteron är det hormon som är mest ansvarigt för sexlusten. Så sätt dig i din massagefåtölj för en avslappnande massage, låt stressen smälta bort, tänd några ljus och skapa den rätta stämningen!


  1. Bli smidigare

Det är bevisat att massageterapi förbättrar flexibiliteten och rörlighetengenom att arbeta muskler, bindväv, senor, ligament och leder. Dessutom stimuleras blodcirkulationen. Detta kommer att hålla dina leder mer flexibla och mindre utsatta för skador.


  1. Stärker immuniteten

Forskning visar att massage kan stärka immunförsvaret (särskilt under vintermånaderna) genom att öka aktiviteten hos kroppens vita blodkroppar, som bekämpar virus. Ökningen av vita blodkroppar är ett annat resultat av minskningen av kortisol, som förstör naturliga mördarceller.

 

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering