Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Hur länge håller en massagestol?

Det är inte bara viktigt att hitta en massagestol som erbjuder dig komfort och avkoppling – det är också viktigt att veta hur länge den håller. Om du bestämmer dig investera i en massagesits, du vill vara säker på att du spenderar pengar på något som är både bekvämt och hållbart. Vissa modeller lovar år av komfort och stöd – men vad är verkligheten? I det här blogginlägget tar vi oss tid att ta reda på exakt hur länge en typisk massagestol håller.

Först och främst bör det förstås att olika komponenter i fåtöljen kan ha olika varaktighet. Till exempel har de flesta massagestolar en mekanisk ram eller ett skelett av metall eller trä. Denna ställning kan vanligtvis hålla i många år, och högkvalitativa produkter klarar till och med tester upp till 25 år eller mer. 

Den bekväma klädseln på fåtöljen håller vanligtvis längre än stolens ram. Beroende på material och skötsel kan det vara vanligt att överdraget håller över 5-10 år. Dessutom har en stol som blivit välvårdad vanligtvis inte krävt större reparationer.


Å andra sidan behöver de flesta mekaniska delar (som motorer) periodisk översyn eller reparationsarbete beroende på vilken modell du får och vilka funktioner den har. Det är lämpligt att skapa dokumentation av detta och hålla ett öga på tillverkaren. En gång vart 1-2 år ska öglor spännas och byggnadsställningar rengöras (särskilt för stressmassage).

Sammantaget är det svårt att förutse exakt hur länge en massagestol kan hålla; det är så många variabler som spelar in! I de flesta fall kan du förvänta dig att din stol ska ge dig år av problemfri service - men du kan också leta specifikt för att identifiera tillverkaren med bästa möjliga eftermarknadsservice för att göra problem enklare och snabbare att åtgärda vid behov. Sammantaget har det visat sig att det definitivt är värt det att investera i en högkvalitativ massagestol!

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering