Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Hur mycket el använder en massagestol?

Hur mycket el använder en massagestol egentligen?

I den här artikeln tar vi en djupare titt på massagestolarnas energiförbrukning så att du kan ha en tydlig bild av vad du kan förvänta dig när du köper din drömmodell.

Kort version av artikeln: 

Moderna massagestolar förbrukar mellan 180 och 220 watt, vilket är mindre än många hushållsapparater. Strömförbrukningen beror på funktionerna och användningsintensiteten. Att använda en 3D-massagestol en timme om dagen kostar cirka €1,00 per månad för 14 cent per kilowattimme. Funktioner som automatisk avstängning och sessionstimer hjälper till att spara energi.

 

 

Använder massagestolar mycket el jämfört med andra hushållsapparater?

 

Moderna massagestolar är moderna tekniska underverk med avancerad mekanik som erbjuder en verklighetstrogen massage och maximal avkoppling.

Men använder massagestolar mycket el?

Svar: Strömförbrukningen för massagestolar är mellan 180 och 220 watt och är därför lägre än för många vanliga hushållsapparater.

Därför, även om du använder din stol en gång om dagen, kommer det förmodligen inte att påverka din månatliga elräkning särskilt mycket.

Här är en intressant video om den genomsnittliga strömförbrukningen i ett hushåll: 


 

 


Hur en massagestol förbrukar elAlla har olika anledningar till att köpa en massagestol.

Oavsett om du lider av kronisk ryggsmärta eller bara vill koppla av, är innovationen bakom dessa moderna modeller imponerande och det finns en specifik funktion för varje del av kroppen.

Det kan vara svårt att navigera i det stora utbudet av funktioner, och naturligtvis är den långsiktiga kostnaden en av de viktigaste punkterna att tänka på.

Massagestolar ansluter till en strömkälla och förbrukar energi som alla hushållsapparater.

Du bör få en uppfattning om hur detta kommer att påverka din månatliga elräkning.


Aspekter som påverkar strömförbrukningen för en massagestol

 

Innan vi berättar den ungefärliga strömförbrukningen bör du veta att det beror på stolens funktioner och hur ofta du tänker använda den.

För att ge dig en ungefärlig uppfattning är dessa de vanligaste massagestolsfunktionerna som kräver energi för att fungera:


 • fotutrymmen
 • LED-lampor
 • 3D kroppsskanning
 • Inbyggd dator
 • motorer
 • Roller
 • järnvägssystemet
 • luftkompressorer
 • värmare


Vissa modeller har fler funktioner än andra, vilket påverkar massagestolens wattal.


Hur mycket el använder min massagestol?

När man överväger hur mycket massagestolar förbrukar är det generellt viktigt att skilja på storleken på respektive massagestol. Kort sagt, massagestolar använder i genomsnitt så mycket el: 

 • 2D massagestol: ca 180 watt
 • 3D massagestol: ca 220 watt
 • 4D massagestol: från 220 watt

 

I resten av det här avsnittet ger vi dig en detaljerad sammanfattning av vad du kan förvänta dig av en liten 2D-massagestol.

En 2D-massagestol är vanligtvis billigare och erbjuder de minsta funktionerna. 

Vi rekommenderar till exempel massagestolen Model A om du vill köpa en 2D-modell.

 

2D-modeller erbjuder ett traditionellt dubbelrullsystem för att träna musklerna utan att gå för djupt.


Utöver skenan och länkhjulen kan du även ha ländryggsvärmekuddar, luftmassage för hela kroppen med luftkuddar i hela fåtöljen och en pall med eget system av mekaniska hjul och luftkuddar.

Med denna typ av utrustning är den genomsnittliga strömförbrukningen 180 watt.Hur påverkar 2D-massagestolar elräkningen?


Slutsatsen: Strömförbrukningen för en 2D-massagestol är minimal.

Med andra ord, du kommer förmodligen inte ens att märka en förändring i din elräkning!HUR MYCKET ENERGI FÖRBRUKAR EN STANDARD 3D-MASSAGESTOL?


Låt oss sedan titta på en 3D-massagestol.

I den här modellen rör sig 3D-rullarna vertikalt och bort från skenan för att ge en djup vävnadsmassage som efterliknar en massörs handrörelser.


Detta är industristandarden och stolar av denna kaliber faller i mellan- och högprisklassen.

De har fler funktioner än en 2D-fåtölj, inklusive flera värmekuddar, avancerade anpassningsalternativ för hastighet, rulldjup och intensitet, såväl som luftmassage, fot-/vadmassage och noll-gravitationspositionering.

Vissa modeller är till och med utrustade med lyxiga tillbehör, t.ex. B. med inbyggda Bluetooth-högtalare, LED-kromoterapilampor och luftjonisatorer.

Naturligtvis kräver alla dessa funktioner energi, så 3D-massagestolen har en strömförbrukning på 220 watt.HUR PÅVERKAR EN 3D-MASSAGESTOL ENERGIFÖRBRUKNINGEN HEMMA?


Om du beräknar de månatliga energikostnaderna för en 3D-massagestol med hjälp av den genomsnittliga kostnaden för en kilowattimme (kWh) på 14 cent, betalar du cirka 1,00 € för en entimmes massage per dag.

Det är fortfarande ingenting jämfört med vad du måste betala för andra elektriska apparater!

Det betyder att oavsett massagestol och utrustning kan du förvänta dig minimal energiförbrukning för kostnadseffektiv avkoppling. Ska du koppla ur din massagestol när den inte används?

Inte nödvändigtvis. Många massagestolar har ett standbyläge, alltså en strömförbrukning som inte går att fastställa.


HUR MAN VÄLJER EN ENERGIEFFEKTIV MASSAGESTOL


Som nämnts är effekten låg för grundläggande till avancerade massagestolar, men det betyder inte att du inte kan ta extra steg för att vara extra energieffektiv.

Kontrollpanel med funktioner som hjälper till att utnyttja massagestolens watt


Vissa modeller är särskilt energieffektiva och har vissa funktioner som hjälper till att spara el. Detta inkluderar;

 • Auto-Off: Efter en viss period av inaktivitet stängs massagestolen av automatiskt för att spara energi.
 • Session Timer: Denna fantastiska funktion låter användaren ställa in hur länge massagen ska vara. Fåtöljen stängs av efter att den inställda tiden har gått. Detta är särskilt användbart för användare som tenderar att somna under massagen.Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering