Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Kan massage verkligen lindra spänningar?

Spänningar uppfattas ofta som ett vardagsproblem som är svårt att lösa. Men massage är en beprövad metod för att lindra spänningar och slappna av i våra kroppar. Även om varje person kan reagera olika på olika typer av massage, finns det några positiva effekter av massage som kan hjälpa oss att hålla oss friska och avslappnade. I den här bloggartikeln ska vi titta på fördelarna med massage och om det faktiskt hjälper till att lindra spänningar.

Massage erbjuder många fördelar: De kan stimulera blodcirkulationen och minska stress. En massage kan ge både avslappning och smärtlindring. Det finns bevis för att massage kan minska muskeltrötthet och kan hjälpa till att lindra ömma muskler. Så det är ingen överraskning att vanlig massage kan ha förebyggande effekter.

Dessutom har studier visat att massage inte bara kan hjälpa till att leverera spänningsavlastande medel direkt till den drabbade delen av kroppen, utan det kan också minska stresshormoner och öka endorfiner (lyckliga hormoner). Detta slappnar av sinnet och motverkar mer stressande tankeprocesser – vilket såklart hjälper till att återställa ett spänningsfritt tillstånd!

En studie från 2010 i Journal of Human Massage tittade på effekterna av massage på spänningar. Forskarna studerade 34 personer som led av ryggsmärtor. Hälften av deltagarna fick massage, den andra hälften fick ingen massage som kontrollgrupp. Betydande förbättringar av smärta och psykisk stress inträffade bland dem som fick massage. En annan studie från 2008 i European Journal of Pain analyserade också effekterna av massage på muskelsmärta i nedre delen av ryggen och fann att den minskade avsevärt hos deltagarna. Detta är gott om bevis på att massage faktiskt kan hjälpa till att släppa spänningar.

Oavsett om du är intresserad av en sportmassage eller en mjuk avslappningsmassage – den positiva effekten av massagetekniker på din hälsa kan inte förnekas! Genom regelbunden professionell användning av massagetekniker speciellt anpassade efter dina behov kan du uppnå ditt idealiska resultat i kombination med din kost- och träningsplan – så kom igång!