Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Varför gör thaimassage ont?

Många älskar thaimassage, men vissa tycker att det är för smärtsamt. När du börjar prova thaimassage och känner dig obekväm eller har ont när du gör det, kommer denna fråga säkert att komma till dig - varför gör thaimassage ont?

Thaimassage kan vara mycket effektivt när det görs på rätt sätt, men det är vanligtvis lite mer smärtsamt än andra massagetekniker. Detta beror på att en thaimassage sätter stor press på muskler och leder. Det handlar inte bara om att lossa och slappna av kroppen, det handlar om att djupt stimulera muskler i hela kroppen. Detta innebär ofta en stickande eller stickande smärta i det drabbade området.

En mer sofistikerad förklaring till smärtan av en thaimassage ligger i kroppens energibana - den så kallade "sen". Sen följer linjer längs kroppen och kan blockeras av gifter och slaggprodukter som hämmar energiflödet. Den thailändska terapeutens massagetekniker tar bort dessa blockeringar och stimulerar flödet av energi genom Senns linjer. Även om detta ger betydande terapeutiska fördelar, orsakar det ibland smärtsamma spänningspunkter som en bieffekt.

En annan möjlig orsak till smärta i thaimassage är att många människor kan bli förvånade över hur intensivt massageteknikerna tillämpas – särskilt på områden i musklerna med hög stressnivå. Lyckligtvis är det möjligt att minska eller undvika smärtnivån: Först bör du berätta för din massageterapeut om vissa tekniker är obekväma; han/hon kan då hjälpa till att känna sig bekväm och avslappnad hela tiden. Dessutom finns det tekniker för dem som behöver större återhämtning; träna moderskap, långsamma stretchningar eller mild akupressurmassage.

Angående Thailand gör massage ont - det finns så mycket mer i det än vad man ser! Men med rätt verktyg och information kan du njuta av maximal avkoppling utan att uppleva obehag eller smärta!