Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Vad har du på dig under en massage?

Det finns inget mer fördelaktigt än en massage. Oavsett om du behöver slappna av, lindra smärta eller hantera stress, har massage många fördelaktiga egenskaper. Men vad har du egentligen på dig under en massage?

De flesta människor bär bekväma kläder som gör att de kan rulla fram och tillbaka bekvämt i soffan. Det är vanligt att man masseras antingen i sina underkläder eller i shorts och t-shirt. Om du föredrar det kan du alltid ha dina kläder på dig. Det är dock bäst att inte bära något alls, eftersom det gör att massören kan behandla kroppen fullt ut och knåda den ordentligt.

När du känner dig mer avslappnad kan du lägga något mjukt under kroppen eller till och med använda en filt. Dessa metoder hjälper dig att känna dig ännu mer bekväm och få ut det mesta av fördelarna med massage. Ändå bör du alltid vara uppmärksam på din komfortnivå och avbryta massagen om den inte uppfylls.

När allt kommer omkring vill du bara blunda och låta dig gå för att äntligen kunna stänga av riktigt bra - givetvis med musik i bakgrunden eller med mjukt omgivande brus! Under massagen rekommenderar experter djupandning och progressiva spännings-/avslappningstekniker för att ytterligare intensifiera avslappningen av behandlingen! Så njut av din massage till fullo!

Vad har kvinnor på sig för massage?

Avslappning och komfort är viktigt under en massage och rätt klädsel kan spela en stor roll i detta. Om du är en kvinna som går på massage är det bäst att bära avslappnade shorts eller underkläder med en löst sittande t-shirt eller linne. Bekvämt stickat material eller yogakläder är idealiskt eftersom det ger massor av rörelsefrihet och gör att massören enkelt kan behandla din kropp. Fokus ska alltid ligga på din komfort – du vill trots allt vara mer avslappnad efter behandlingen!

 

Ska jag klä mig annorlunda för en delmassage än för en helkroppsmassage?

Kläder är lika viktigt för en delmassage som för en helkroppsmassage. För en delmassage som fokuserar på specifika delar av kroppen kan det vara lämpligare att bära tightare kläder så att massören har direkt tillgång till musklerna. Även om speciella massagekläder ibland finns tillgängliga bör du alltid välja bekväma och lätta kläder som hjälper dig att känna dig avslappnad och inte begränsar massörens rörelseomfång.

 

Vad har du på dig på ett spa?

När du besöker ett spa är det viktigt att tänka på komfort och avkoppling. Bekväma kläder bör vara ditt första val - avslappnade shorts eller luftiga byxor tillsammans med en lös t-shirt eller linne är idealiska för de flesta spa. Stickat material eller yogakläder ger dig stor rörelsefrihet och gör att massören lätt kan ta sig till din kropp. Kom ihåg att du bör vara mer avslappnad i spaet än du var innan din behandling - avslappnad och bekväm är alltid nyckeln här!