Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Massagestolstest - Topp 8 - Vilken är den bästa massagestolen?

Vilken är den bästa massagestolen?

Våra specialister på massagestolar får denna fråga väldigt ofta.

Det korta svaret? 

Massagestolen Model P, som du HÄR hitta.

Det långa svaret med mer information som kan hjälpa dig enormt innan du köper?

Ta reda på det nedan. 

Du får även ett urval av tips och svar på viktiga frågor om massagestolar som vi samlat på oss under de senaste åren. 

 

Jämförelsebord*: Vilken är den bästa massagestolen

placering Modell Länk
Ställe 1

  Premiummodell "Model P A350".

Pris: 2500 € -3000 €

 

Direkt från tillverkaren:

 Klicka här för A350

 

 

Direkt från tillverkaren:

 Klicka här för A350

Ställe 2

 "Model L 8900" lyxmodell
Pris: 8900 € -10k €

 

 

Direkt från tillverkaren: 

Klicka här för 8900

Direkt från tillverkaren: 

Klicka här för 8900

Ställe 3

"Model A150" Minimalistisk
Modell

 

Direkt från tillverkaren: 

Klicka här för A150

Pris: 700 € -1000 €

 

Direkt från tillverkaren: 

Klicka här för A150

Ställe 4

"1900" massagestol
1300 €-1400 €

 

Direkt från tillverkaren:

 Klicka här för 1900

Direkt från tillverkaren:

 Klicka här för 1900

Ställe 5 Modell E (8600) massagestol 
 

Direkt från tillverkaren:

 Klicka här för Model E massagestol

Ställe 6  Modell S (5866) massagestol
 

Direkt från tillverkaren:

 Klicka här för Model S massagestol

Ställe 7 Modell R (6037) Kommersiell massagestol
 

Direkt från tillverkaren:

 Klicka här för Model R massagestol

Ställe 8 Modell 3 (M15) Kommersiell massagestol 
 

Direkt från tillverkaren:

 Klicka här för Model 3 (M15) massagestol

 *Jämförelsetabellen är baserad på den samlade feedbacken från våra kunder som har testat NAIPO-fåtöljer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

 

Hur testade vi massagestolarna?

Massagestolarna som listas är våra kunders favoriter från webben.

Efter en detaljerad utvärdering av våra massagestolars kundbetyg och tester på nätet kan vi presentera topp 8 av våra massagestolar för dig och har sammanfattat betygen. 

 

 

Oavsett om du har haft ont i ryggen, haft en hektisk dag på kontoret eller genomfört ett särskilt utmanande träningspass, finns det inget som en lugnande massage i slutet av en stressig dag (eller i början av dagen, om vi är ärliga).

Efter att ha utvärderat vår 340 Massage stolVi kan introducera dig till topp 3 av våra massagefåtöljer med kundbetyg och tester online. 

De bästa massagestolarna hjälper dig att sträcka och slappna av. Med hjälp av speciella rullnings-, knådnings- och vibrationsmekanismer i fåtöljen kan du förbereda dig för en unik upplevelse.

Till skillnad från de stora och skrymmande massagestolarna du hittar i massagesalonger eller spa, ger de bästa massagestolarna för hemmet de perfekta funktionerna utan att se alltför klumpig ut i ditt hem.

Vi presenterar dig för våra topp 3 över de bästa massagestolarna, visar dig de viktigaste funktionerna och förklarar vad våra kunder uppskattar med enheterna.

När allt kommer omkring är knappast något mer användbart än någon som redan har erfarenhet av massagestolar.

Vår 340 Utvärderade kundbetyg.

Vilken är den bästa massagestolen för hemmet?

De bästa massagestolarna för ditt hem hjälper till att lindra led- och muskelvärk, men är också funktionella möbler som också fungerar som normal sittplats.

Vårt test av massagestol visar vår mest populära topp 3 i jämförelse.

Särdrag: De bästa massagestolarna har en mängd olika funktioner utöver de vanliga. Dessa inkluderar Shiatsu, knackning, knådning och till och med en tyngdlöshetsfunktion – detta gör att du kan luta dig tillbaka i en position där fötterna är i nivå med ditt hjärta och du har en känsla av viktlöshet. Dessa funktioner ska också kunna skräddarsys efter just din kropps behov genom styrka och storlek. De vanligaste termerna som rör massagestolar finns i vår massagestolsordlista och en stor Köpguide för massagestolar 2020 finns på vår blogg.

Krockkuddar: Förutom massagerullarna är många massagestolar utrustade med luftkuddar som leder tryckluft ner i små påsar i stolen. När de är uppblåsta komprimerar krockkuddarna musklerna och främjar blodflödet.

hetta: En annan funktion som vi tycker är särskilt attraktiv på en massagestol är dess uppvärmningsfunktion. Lokal värme är en välkänd muskelavslappnare som, i kombination med trycket från massagestolen, leder till djup muskelavslappning.

Stil och storlek: Lägg till sist märke till hur väl fåtöljen kommer att passa in i ditt hem. Se till att du tar exakta mått på ditt utrymme för att se till att stolen passar bekvämt i både upprätt och liggande position. Beroende på var du vill placera massagestolen kommer designen på den nya avslappningsmaskinen också att spela en roll i ditt slutgiltiga köpbeslut. Vi har tre snygga alternativ i vårt sortiment med en minimalistisk, modern design som säkert skulle passa bra i ditt vardagsrum, sovrum eller arbetsrum.

För vem är en massage stol lämplig?

Massagestolar passar alla som vill leva hälsosammare. Det har gjorts mycket forskning om massageterapi och dess fördelar, och om du har en egen massagestol kan du njuta av den dagligen. Nedan är några av de många fysiska och mentala fördelarna med massage:

 • Minska stress och ångest samtidigt som du ökar produktiviteten och vakenheten
 • Peka upp stämningen 
 • Bättre sömn 
 • Förbättra kardiovaskulär hälsa 
 • Hantera smärta i nedre delen av ryggen 
 • Mindre huvudvärk -
 • Väck kreativiteten 
 • Återuppliva romantik 
 • Bli mer mobil 
 • Öka immuniteten 

Om du vill veta mer om fördelarna med massagestolar för kropp och själ, vänligen ta en titt på vår artikel om de 10 bästa hälsofördelarna med massagestolar.

Vad ska man se upp med med en massagestol?

 1. pris: Vad ska en massagestol kosta? Vid köp av massagefåtölj finns det nästan ingen övre prisgräns. Så se till att du förstår vad budgeten du har tillgänglig är. Oroa dig inte, du hittar passande nya drömmöbler i alla prisklasser.
 2. applikationsområden: Vad ska fåtöljen användas till? Vill du ha en ren massagestol, eller ska pjäsen också fungera som en tv-stol i vardagsrummet? Om du har specifik smärta kan vissa enheter fungera bättre än andra.
 3. Typer av massage: Om du till exempel vill ha en speciell shiatsumassage, eller om du har en specifik åkomma, ska fåtöljen även kunna behandla respektive region och smärtan. Så ta en närmare titt på om det önskade objektet erbjuder den önskade funktionen.
 4. Storlek: Självklart ska den nya massagehjälpen också passa in i ditt hem. Så ta även en titt på storleken på massagestolarna. De flesta av våra modeller är designade för att vara extremt platsbesparande även om du använder liggfunktionen.
 5. Råd: Borde vara vår Köprådgivare för massagestol online inte nog, kontakta oss eller besök någon av våra Showrooms. Vi är i butiken, via Telefon och mejl och ser fram emot att hjälpa dig med ditt beslutsfattande.
 

1. Modell P A350 - Naipo Zero Gravity Massagestol

Vår kundfavorit är det A350 massagestolsom tack vare sitt utmärkta pris-prestanda-förhållande gör våra kunder nöjda och lämnar inget övrigt att önska.

massagestol test

Stolen erbjuder 12 förstklassiga automatiska massageprogram, samt möjlighet att skapa din egen massagetyp.

Tack vare den automatiska kroppsskanningen kan fåtöljen anpassa din kropp perfekt efter din kropp och rätt tryckpunkter. Med 16 Luftkudde krockkuddar för axlar, armar, höfter och vader.

 

Dessutom är ett 3D-surroundsystem inbyggt i fåtöljens kropp, med vilket du kan förtrollas av din favoritmusik. Detta gör massagen till en hemmaspaupplevelse, speciellt när den integrerade värmefunktionen är påslagen under den kalla årstiden för att värma upp och slappna av ryggmusklerna.

 

Det hela styrs via 5 snabbknappar i armstödet, en elegant fjärrkontroll med LCD-display eller röststyrning (engelska). Det borde finnas rätt metod för alla.

 

Den ädla designen gör denna fåtölj till en riktig pärla och får den att framstå som modern och stilren.

Ett ljusblått ljus skimrar på sidorna vilket skapar en skön stämning i det mörklagda rummet.

Den som börjar en av de två tyngdlöshetsställningarna nu kan njuta av en unik massageupplevelse.  

Bra att veta: 

Bland annat är A350 vinnaren av jämförelsen på den TÜV-certifierade jämförelseportalen vergleich.org och har presterat bäst av alla massagestolar (från mars 2021).

 

Vad är massagestolen A350 bra för?

Kunder rapporterar till exempel:

Helt fantastiskt, vi älskar det. Jag och min flickvän använder den nästan varje dag och efter en hård dag på jobbet somnar man till och med snabbt, värmen i ryggen känns också väldigt skön. För 2000 € får du en fantastisk produkt här, du blir masserad över hela kroppen. Fötter, rumpa, händer, axlar och rygg. - Niklas via amason

Om du letar efter en fåtölj i toppklass är denna modell rätt val. Trots det relativt höga priset hittar du enligt vår mening ett bra pris-prestanda-förhållande. Det finns nästan ingen funktion som vi saknar. massage-expert.com 

Supercool enhet du måste testa vilken typ av program som är bra för dig - Dietl P. via naipo.de

 

Klicka här för massagestolen A350: klicka här

 

Video av massagestolen A350

 

2. 8900 - Naipo Premium massagestol med rymdkapseldesign

Den här massagestolen ser ut att kunna höra hemma i cockpiten på ett rymdskepp och har funktioner som Star Trek-fans bara kan drömma om.

8900-modellen erbjuder helkroppsmassage, med åtta Nack- och ryggrullar och 38 krockkuddar för axlar, armar, höfter och vader, samt en kombination av krockkudde och rull för en intensiv fotmassage.

massagestol test

Dessutom har den en värmedynafunktion för ländryggsområdet (ländryggsvärme) och 12 professionellt designade massageprogram samt fullt anpassningsbara inställningar för massageområdet, massagetyp, hastighet, lufttryck och styrka. De två NASA-inspirerade nollgravitationspositionerna ser också till att du känner dig praktiskt taget viktlös och kan uppleva en ännu mer intensiv massage.

Det finns några andra extrafunktioner på denna stol som vi tror ger en unik spaupplevelse, inklusive 3D-surroundljud som låter dig ställa in din egen avkopplande musik eller ljudlandskap. Pekskärmen för intuitiv manövrering av fåtöljen och möjligheten att ladda din smartphone med eller utan kabel avrundar upplevelsen.

Även om enheten inte är den minsta, är denna massagestol en riktig utrymmessparare. Tack vare den innovativa glid- och fällmekanismen behöver massagestolen bara 5 cm från väggen för att få den i liggande läge. Om du letar efter en absolut professionell enhet är 8900-modellen en dröm som går i uppfyllelse. Body scan-funktionen skannar din kropp och anpassar massagerullarna och luftkuddarna optimalt efter din kropp. På dina märken, sätt dig i ordning, slappna av!

Så här säger nätverket:

Jag brukade gå till massören en gång i veckan. Nu har jag en "egen massör" hemma och kan få massage när som helst. Jag kan bara rekommendera denna massagestol till alla. -chardelotte via naipo.de

Klicka här för massagestolen 8900: klicka här

Video av den lyxiga massagestolen 8900

3. Modell A (A150) - massagestol i vardagsrummet

Om du för närvarande har liten eller ingen erfarenhet av massagestolar är vår modell A150 en utmärkt instegsmodell som kombinerar utmärkta massagefunktioner i en diskret och modern möbel.

Fåtöljens design är utformad på ett sådant sätt att många ögon kan passera den som en "vanlig" TV-fåtölj. Bara den diskreta kontrollpanelen i armstödet antyder att det finns mer teknik inuti möbeln än man kan tro. Ett bra tillfälle att överraska dina gäster med en oväntad ryggmassage.

Stolen har alla de oumbärliga funktionerna hos en toppmassagestol, inklusive tre automatiska massageområden, integrerade Bluetooth-högtalare och en extra förvaringsficka för smartphonen. Massagefunktionen inkluderar tre kontrolllägen med två intensitetsnivåer. Massagekraften är lika stark som med de stora massagestolarnaTill skillnad från de stora modellerna uppskattar våra kunder att fåtöljen A150 passar perfekt in i vardagsrummet eller vardagsrummet.

A150 lämpar sig inte bara som massagestol, utan även som traditionell vardagsrums- eller spelstol tack vare den medföljande sittdynan. Dessutom kommer den goda biten fram till din plats färdigmonterad. Sätt i stickkontakten i eluttaget och koppla av direkt!

Recensioner från nätet:

 

”Fåtöljen fungerar väldigt bra, även under lång tid. Om du använder det i 15 till 20 minuter om dagen, lindrar det min kroniska ryggsmärta mycket!" - Maximilian B. via naipo.de

En fantastisk produkt. Erbjuder verklig avkoppling och kan göra allt du kan förvänta dig av en sådan professionell enhet. Bearbetning av syntetiskt läder är mycket bra och ser chic ut. Tappning, knådning, lufttryck och Shiatsu massage, ergonomisk L-formad design ... Jag använder den regelbundet efter träning eller efter jobbet. - Albert via Amazon

Klicka här för massagestolen A150: klicka här

 

 

Alla massagestolar i jämförelse

 

MODELL MGC-A350 MGC-A150 MGC-8600 MGC-8900 MGC-5866 MGC-6037 MGC-1900
tyngdlöshet ja nein  ja ja ja nein nein
värmefunktion ja nein ja ja ja nein nein
Antal luftkuddar 24 2 34 38 30 8 8
Vadmassage ja nein ja ja ja ja ja
Caster massage ja nein ja ja ja nein nein
USB-port ja nein ja ja ja ja nein
Montering krävs ja nein ja ja ja nein ja
Storlek (cm) Ståläge: 150 * 76 * 113 Liggläge: 174 * 76 * 71 Stående position: 91.49 * 61.49 * 87.3 Ståläge: 155 * 85 * 120 Liggläge: 200 * 85 * 99 Ståläge: 170 * 85 * 125 Liggläge: 205 * 85 * 83 Ståläge: 157 * 77 * 122 Liggläge: 176 * 77 * 92 Stående position: 141 * 80 * 114 Ståläge: 116 * 70 * 118 Liggläge: 149 * 70 * 86
energiförbrukningen 120W 45W 260W 180W 180W 150W 96W
Vikt (kg) 88 25 152 169 112 82 50

 

Var kan man prova massagestolar? 

Du kan testa massagestolar från NAIPO på olika platser i Tyskland. 

Du kan generellt testa alla modeller direkt på vår plats i Hamburg.

Du kan använda utvalda modeller hos våra samarbetspartners och beroende på plats får du även råd. 

Det är även möjligt att kostnadsfritt boka en konsultationstid direkt på vår hemsida. 

Du kan hitta mer information här. 

 

Tips för att använda en massagestol

Om du tränar lite rekommenderar vi att du tar det långsamt. 

Massagestolar verkar på kroppen som ett träningsprogram. 

Så det kan hända att du en dag efter att du använt en massagestol kan känna en spänning som liknar en öm muskel. 

Som en allmän regel, överdriv inte det - speciellt inte i början

Hur ofta kan du använda massagestolar?

Massagestolar ska inte användas slarvigt. 

För nybörjare rekommenderar vi alltid kortare pass i början. 

Praktiskt: De flesta NAIPO massagestolar har en integrerad automatisk timer.

Den optimala tiden för en session i massagestolen ingår 15-20 minuter.

15-20 minuter låter kanske inte långt, men de första användningarna på en professionell massagefåtölj bör närma sig på samma sätt som en ny sport: långsamt. 

Många av våra kunder rapporterar ibland om ömma muskler, som uppstår efter första användningen i en massagestol. Men detta är ingen anledning till oro: Alla kunder som har rapporterat dessa initiala ömma muskler har också rapporterat att de upplevde att deras kroppar var betydligt mer avslappnade efter att de initiala ömma musklerna hade avtagit.  

Efter det kan du stadigt öka användningsfrekvensen. 

Du uppnår optimala effekter om du använder din massagestol 3-4 gånger i veckan. 

Letar du efter en massagestol men överväldigad av det stora antalet val?

Har du slut på nerver och försöker titta igenom de många funktioner och funktioner som finns tillgängliga för att äntligen hitta rätt fåtölj?

I den här artikeln vill vi steg för steg förklara de olika inköpskriterierna för en massagestol så att ditt nya hemtillbehör är perfekt skräddarsytt för alla dina behov och även passar in i din budget.

Vi kämpar oss igenom informationsdjungeln och vill koncentrera oss på det väsentliga så att du får en tydlig plan utan onödiga distraktioner. Att hitta rätt modell är en barnlek. Låt oss gå direkt till saken!

Massagestol - hur länge ska man använda?

De flesta av dessa massagestolar erbjuder förinställda längder för massagesessionerna. 

Börja med det kortaste och använd det kortaste programmet i en vecka. 

Inom denna vecka bör du bättre kunna bedöma hur du mår nu. 

Öka durationen i små steg om du inte har tränat på länge.

På så sätt kan kroppen optimalt anpassa sig till massagen.

massagestol

Hur man väljer en bra massagestol

Det finns två viktiga frågor som du måste ställa dig själv innan du ens börjar. Dessa är:

 1. Hur mycket har du att spendera?

 2. Varför vill du köpa en massagestol?

Svaren på båda dessa frågor ligger till grund för ditt beslutsfattande. Om du kan svara på frågorna är frågan "hur man hittar rätt massagestol" mycket enklare. Att svara på båda frågorna kan dock vara mer komplicerat än du tror.

Lär dig nu viktiga termer som du bör känna till innan du köper en massagestol: Massagestol ordlista termer

Hur mycket har du att spendera?

Frågan om den nödvändiga budgeten är mycket enkel. Du vet dina utgifter och du vet hur mycket pengar du har till förfogande. För att grovt klassificera massagestolar, använd följande som en allmän guide:

Billig fåtölj

Dessa är billiga och fyller även grundläggande funktioner. I vissa fall är massagestolar i denna kategori baserade på föråldrad (om än ibland väl implementerad) teknik. I andra fall använder de bara ett nedskalat ryggstöd eller erbjuder färre funktioner. Många kunder klagar på nätet över de ofta klumpiga designerna.

av A150 massagestol för i genomsnitt 550 € Naipo har utvecklat en modern massagestol som kombinerar en avslappnande massage med en subtil design som även kan användas i de minsta utrymmen.

A150 ser inte "klumpig & formlös ut", men imponerar med sin stiliga, tidlösa siluett.

Den minimala storleken gör att fåtöljen ser oansenlig ut – men massagen är alltid överraskande i förhållande till storleken.

massagestol billig svart

Medelklassfåtölj

Denna breda prisklass omfattar de allra flesta massagestolar på marknaden idag. Du kan hitta en mängd olika alternativ här. Från välutrustade allroundfåtöljer till riktiga specialmassagefåtöljer som använder mer begränsade, exceptionellt välimplementerade funktioner och är skräddarsydda för specifika massagebehov.

Medelklassen är särskilt populär A350 massagestol i beige eller svart.

 

Fåtölj av hög kvalitet

I denna enorma kategori kan du betala upp till 12.000 XNUMX euro eller mer per modell.

Och naturligtvis, ju mer pengar du är villig att spendera, desto fler funktioner och bättre design kan du förvänta dig.

Några av fåtöljerna i denna grupp är sanna mästerverk. De kan göra nästan vad som helst och har feel-good-funktioner som är ett rent nöje för den glada ägaren.

Vi är dock övertygade om att vissa av de nyare funktionerna ofta inte står i proportion till ett pris på till exempel 15.000 XNUMX €.

Erfarenheterna från Naipos utvecklingsteam har visat att vissa testpersoner som testade massagestolsmodeller ofta inte kände någon skillnad mot en modell på 8000 15.000 € eller XNUMX XNUMX €.

 

En den absoluta lyxmodellen är MGC-8900som finns i tre färger. Denna massagestol kommer att ge dig en upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Modellen täcker alla tänkbara funktioner som en high-end massagestol bör ha.

[VIDEO] Se nu ut så MGC-8900 fåtölj en staty väckt till liv:

Efter många års utveckling övertygar detta mästerverk med alla funktioner som en modern massagestol bör ha. Till de tekniska funktionerna hör en surfplatta med vilken fåtöljen kan styras.

 

 Medan stolar i den nedre delen av prisspektrumet är mer begränsade när det gäller funktioner, finns det utmärkta modeller i alla prisklasser, så oavsett din budget kan du hitta något som du kommer att vara helt nöjd med.

Bläddra bara igenom det stora urvalet av olika modeller själv: Klicka här

Varför vill du ha en massagestol?

Den andra frågan är lite knepigare, men det är här branschen gör det lite lättare för dig.

Det finns två grundläggande typer av massagestolar: terapeutiska och rekreationsmassagestolar.

Terapeutiska massagestolar

Terapeutiska fåtöljer är designade för att möta specifika medicinska eller kiropraktiska behov. Verkligheten är att 8 av 10 tyskar kommer att ha svåra ryggsmärtor någon gång i livet. Siffrorna är inte alltför olika i andra delar av världen.

Medan lindring av ryggsmärtor är den främsta anledningen till att människor överväger att köpa en terapeutisk massagestol, kan den säkert också användas för att behandla ett antal andra tillstånd. Inklusive nack- och axelvärk, bensmärtor, högt blodtryck och stressrelaterade sjukdomar.

Beroende på dina specifika behov kommer det "ideala" funktionsutbudet också att förändras.

 

Hobby/fritids massagestol

Relaxstolar med massagefunktion är av mer allmän karaktär.

De har ofta vissa terapeutiska funktioner, men tenderar att lägga lika mycket eller ännu mer vikt vid fritidsfunktioner som MP3-stöd, programmerbara och lagringsbara massageinställningar, LED-lampor och liknande.

Vissa kanske helt enkelt vill ha en tv-fåtölj med massagefunktion.

Naturligtvis finns det mycket överlappning här, och även om dina primära behov är terapeutiska, betyder det inte att du inte vill missa vissa bekvämlighetsfunktioner, men vi kommer till det i nästa avsnitt.

Så – hur mycket har du att spendera och vad behöver du fåtöljen till?

Om du lider av kronisk ryggsmärta eller ischias, eller om du har ett jobb där du arbetar många timmar åt gången under stress, så pekar alla dessa faktorer på mycket specifika egenskaper.

Å andra sidan, om du i slutet av en lång dag på jobbet bara vill ha en fåtölj där du kan luta dig tillbaka och njuta av en lugnande massage, då kommer din sökning att leda dig till helt andra produkter.

Massagestolsfunktioner: Funktioner, funktioner och fler funktioner

Så när du har fått svaren på ovanstående grundläggande frågor om behov och pris är nästa steg att ta reda på vilka egenskaper hos massagestolen som är viktigast för dig.

Egenskaperna kan grovt delas in i tre kategorier:

- Grundläggande massagestolsteknik (kärnteknik)

- Terapeutiska egenskaper

- komfortfunktioner

Det bästa du kan göra här är att helt enkelt lista alla funktioner du är intresserad av och sedan rangordna dem i prioritetsordning innan du köper en massagestol.

Låt oss titta på de enskilda kategorierna en efter en.

Huvudteknik för massagestol

Dessa är de väsentliga delarna som förekommer (eller kan dyka upp) i nästan varje massagestol.

Tänk på dessa som kärnan som resten av designen kommer att byggas kring.

Kärnteknologierna inkluderar:

Massagestång (massagebana)

Varje konversation om en massagestol måste börja här, och det finns tre olika typer av massagestänger, även kända som "massagebanor":

 • Fast ram - Detta är en enkel rektangulär ram som finns på billigare stolar som har stationära massagehuvuden monterade på dem. Eftersom huvudena inte rör sig, kanske de inte ger en premium massageupplevelse.

I princip vibrerar huvudena bara på plats. Om de trånga fläckarna i ryggen av misstag träffar huvudens position, kan det resultera i en anständig, men inte exceptionell, massage. Om inte kommer upplevelsen att vara under genomsnittet.

Var och en av dessa modeller ger dig en lugnande massage: Klicka här

Observera att i vissa fall används en fast ram tillsammans med rörliga hjul. I dessa fall är dock rullarna begränsade till att endast röra sig längs X- och Y-axlarna. Ramen följer inte krökningen av din kroppsryggrad, vilket gör att massagen är av något sämre kvalitet.

 • S-skena – Är den nuvarande branschstandarden. Till skillnad från de styva ramprodukterna är den här formad för att följa din ryggrads kurva. Rullarna som är monterade på den löper från nacken till svanskotan och erbjuder en genomgående utmärkt massageupplevelse.

 

 • L-skena - Är det senaste inom massagestolsteknik. L-skenan, eller Hybrid L/S-skenan, kombinerar standard S-skenan med en förlängning som böjer sig under sitsen så att rullarna kan massera från nacken till sätena och baksidan av låren.

Rullarray

Rollerna är den verkställande kraft som används för att massera. Den nuvarande industristandarden är användningen av fyrdubbla hjul, även om vissa massagestolar använder tre- eller dubbla hjul som en kostnadsbesparande åtgärd. Det finns också ett fåtal modeller för närvarande tillgängliga som använder en array med sex rullar. Dessa är dock fortfarande sällsynta.

En tumregel: fler roller = bättre massageupplevelse.

Kommer du ihåg när vi nämnde ovan att vissa billiga fåtöljer använder äldre teknik?

Det här är ett sådant fall. Vissa stolar använder stationära massagehuvuden eller kopplade par massagebollar istället för rullar.

Dessa tenderar att få ett andra klassens resultat. Massagebollar är dock det bästa valet bland de billiga alternativeneftersom de inte nämnvärt försämrar den totala upplevelsen.

Roll Alignment Technologies

Det finns fyra alternativ här.

 • Inget alternativ för rulljustering - Den här tekniken är sällsynt, men vissa billiga stolar avstår från någon typ av hjulinställning. Du får din massage där rullarna är placerade i fåtöljen. Om du är i linje med tryckpunkterna på din kropp får du en bra massage. Om inte, så har du ingen tur om du inte vill glida runt i stolen tills du hittar en bättre position.
 • 3D kroppsskanning – Det här är den vanligaste metoden för att justera rollerns position och bredd på massagefältet. Varje gång du använder stolen innan din massage börjar, skannar omborddatorn dina tryckpunkter och justerar rullarnas position därefter.
  Tyvärr misslyckas tekniken ibland, och om massagestolen inte också erbjuder möjlighet till manuell justering får man lita på massagestolens 3D-kroppsskanning.

NAIPO-modeller erbjuder både en automatisk kroppsskanning och ett manuellt inställningsalternativ: Klicka här

 

 • Manuell inställning - Vissa massagestolar undviker en datorstyrd inriktning av rullarna och massagefältet. Här kan användaren göra manuella inställningar med hjälp av fjärrkontrollen. Det tar lite tid att få rullarnas lägen precis rätt, men detta kommer att säkerställa att rullarna alltid är exakt där de är mest effektiva.
 • Hybrid tillvägagångssätt - Dessa fåtöljer erbjuder det bästa av två världar: en kroppsskanning för bekvämlighet och manuella justeringsknappar som tillåter finjustering ifall kroppsskanningstekniken inte fungerar till 100 %. Du kommer att betala lite mer pengar för en sådan här fåtölj, men de flesta tycker att det är en värd investering.

Alternativ för massageteknik

Den rollbaserade massagen kan utföras på en rad olika sätt. I grund och botten, ju mer du är villig att betala för din stol, desto fler massagetekniker har du till ditt förfogande.

Teknikerna delas in i två kategorier: Grundläggande och avancerade tekniker.

Grundläggande tekniker är precis vad de låter som och inkluderar de grundläggande formerna av massage som knådning, knackning, rullning och liknande.

Avancerade massagetekniker är vanligtvis uppkallade efter landet som uppfann dem: svenska, thailändska, shiatsu – när det gäller massagetekniken som har sitt ursprung i Japan – och så vidare.

De flesta massagestolar erbjuder en viss möjlighet att justera massagen via hastighet och intensitetsnivåer med fjärrkontroll, men så är inte alltid fallet.

Vissa budgetmodeller har bara en enda inställning, så det är värt att göra lite research för att ta reda på hur du kan få fler anpassningsalternativ för dina pengar.

Alla NAIPO massagestolar kan alltid justeras med hjälp av en kontrollpanel. 

Luftkudde massageläge

De flesta massagestolar erbjuder två olika typer av massage: rullmassage och krockkuddemassage eller luftkuddemassage. Eftersom massagekrockkuddetekniken nu är i den andra generationens utveckling är det viktigt att veta om krockkuddarna i din drömfåtölj är från första eller andra generationen.

I allmänhet: Ju fler krockkuddar, desto bättre massage.

Precis som med den rollbaserade massagen låter de flesta fåtöljer med luftkuddar dig individuellt anpassa upplevelsen med hjälp av en gradvis intensitetsinställning på fjärrkontrollen. Detta kan dock inte tas för givet. Det finns några lågprismodeller som bara erbjuder en enda nivå av luftmassageintensitet.

Dessa fåtöljer erbjuder ett utmärkt antal krockkuddar, som optimerar massageupplevelsen: Klicka här

Som du kan se finns det redan mycket mer bakom massagestolens grundläggande funktioner än vad du kan se vid första anblicken!

Metoder för att använda en massagestol

Det finns fyra huvudsakliga metoder för att använda en massagestol.

 • Många modeller har en fjärrkontroll för att underlätta hanteringen under massagen.
 • Vidare kan olika massagestolar även styras med integrerade knappar och knappar förutom att de styrs av en fjärrkontroll.
 • Mycket moderna massagestolar från olika märken som OSIM och Fujiiryoki har en appkontroll med vilken du kan komma åt stolens funktioner via smartphone.
 • Dessutom finns det modeller som helt avstår från konventionella fjärrkontroller och erbjuder styrning med hjälp av en surfplatta.

 

Terapeutiska funktioner

Enkelt uttryckt, dessa funktioner ingår i massagestolar för att hjälpa dig att må bättre och för att lindra och eliminera vissa symtom.

Det finns inget som heter en "perfekt" massagestol, och ingen fåtölj finns för närvarande på marknaden som kombinerar alla terapeutiska funktioner i denna kategori såväl som alla funktioner från avsnittet "Fritid". Detta gör det desto viktigare att tänka på vad man verkligen vill ha när det kommer till terapeutiska funktioner.

Djupvävnadsmassage

Medan en vanlig rullbaserad massage känns bra och till och med har ett visst terapeutiskt värde, är djupvävnadsmassage ännu bättre.

Du hittar detta i modellbeskrivningarna av massagestolarna på två sätt. Ibland talar tillverkarna bara om "djupvävnadsmassage". På andra håll listar de dock denna funktion som "3D"- eller "4D"-teknik.

Termen "4D-teknik" behöver lite förklaring. Anledningen till att det introducerades var helt enkelt för att det var det När det gäller en S- eller hybrid L/S-rälsstol kan hjulen redan flyttas tredimensionellteftersom skenan är krökt för att anpassa sig till ryggradens krökning och tillåta en viss rörelse längs Z-axeln.

Slappna av i noll gravitation

Denna lilla men viktiga funktion som förhöjer massageupplevelsen ska inte underskattas. Genom att placera dig i en position där dina knän är något ovanför ditt hjärta ger fåtöljen dig en känsla av viktlöshet. Denna position gör det dessutom möjligt för din kropp att lägga sig fastare mot stolsryggen tack vare din kroppsvikt, vilket i sin tur gör att rullarna kan ge en djupare massage.

Ungefär en tredjedel av de massagestolar som finns på marknaden idag har en Zero-G-funktion. Dessa modeller har 1-3 olika sittplatser.

Massagestol med värmefunktion - terapeutisk värme

Så bra som massagen är, Värme + massage är ännu bättre. Ungefär hälften av de fåtöljer som finns på marknaden idag erbjuder någon form av värmande funktion. Den överväldigande majoriteten av dessa modeller erbjuder ofta bara värme i ländryggen.

Vissa utvalda massagestolar erbjuder flera uppvärmningsalternativ. Vissa erbjuder dessa i öppningarna för benmassagen (om stolen har det), andra kan generera mer ryggvärme. En har till och med en elektrisk filt och ryggvärme för att ge dig hela kroppsuppvärmningsprogrammet.

En tumregel: Ju mer värme som kan genereras, desto dyrare är fåtöljen. Även om det är ovanligt, kan du ibland hitta modeller som tillåter exakt temperaturkontroll. Detta är förstås en trevlig bieffekt om funktionen saknas, men det hindrar dig sällan från att köpa den.

Stretch på kroppen

Möjligheten till kroppssträckning (t.ex. thailändsk stretching) är utan tvekan en av de mest inflytelserika terapeutiska funktionerna som moderna massagestolar kan ha. Att stretcha kroppen ger omedelbar smärtlindring genom att avlasta trycket på de upprörda diskarna i ryggraden.

Observera att det finns två andra funktioner som ger samma fördel men är mindre våldsamma: midjerotation och höftsvängning. Det finns några massagestolar som erbjuder dessa funktioner tillsammans med funktionen för stretching av kroppen. Vid första anblicken verkar detta överflödigt. Men om du tänker efter så är det faktiskt en mycket bra sak ur användarens synvinkel.

Tänk på kronisk smärta. Smärtans svårighetsgrad kan variera mycket från en dag till en annan. De dagar då smärtan är särskilt svår kan kroppssträckningen vara för svår att använda. I det här fallet är det bra att ha ett mindre intensivt alternativ.

Av just denna anledning kombineras ibland kroppssträckning, höftrotation och höftsvängning i terapeutiska modeller.

Punkt- och zonmassagelägen

En annan fantastisk terapeutisk egenskap. Med den här funktionen kan du göra vad som helst direkt Pausa det pågående massageprogrammet och låt rullarna knådas precis där du behöver dem. Du kan sedan ta så mycket tid som behövs för att arbeta ut knutarna och spänningarna ur ryggen innan du fortsätter med det massageprogram du har valt.

Vad- och fotmassage

Ungefär två tredjedelar av de fåtöljer som finns på marknaden idag är utrustade med benmassagefördjupningar. Oftast utförs vadmassagen av krockkuddar och fotmassagen av två rullar. Vissa billiga massagestolar använder en enkel vibrationsliknande massage av fotsulorna.

Dyrare fåtöljer erbjuder mer avancerade massagefunktioner, såsom trippel- eller fyrdubbla rullar för fotsulorna, olika typer av massage (vad sägs om en Shiatsu fotmassage? Givetvis möjligt med en Shiatsu massagestol!), Uppvärmda massageöppningar och Mer.

Komfortfunktioner

Även om dessa funktioner inte direkt förbättrar massageupplevelsen, lägger vissa användare särskild vikt vid dem. De vanligaste tillgängliga komfortfunktionerna är:

Rymdbesparande design

Detta är en viktig punkt och extremt viktig för människor där utrymmet är begränsat. De flesta massagestolar kräver ett utrymme på cirka 45-60 cm mellan stolsryggen och väggen mot vilken den står. Med tanke på att fåtöljerna ändå är ganska stora skulle de mycket väl kunna fylla ett rum.

Fåtöljer som är byggda i en platsbesparande design behöver bara ca 10 cm från väggen, vilket gör dem till en sagolik möbel för nästan alla rum.

Utdragbar ottoman

De flesta massagestolar är designade för personer mellan 150 cm och 185 cm långa. Ungefär hälften av de fåtöljer som finns på marknaden idag är utrustade med en ottoman och förlängningsmodul, vilket gör dem lämpliga för användare som är upp till 195 cm långa.

Hideaway ottoman

Estetik är väldigt viktigt för vissa människor, och är det något som får en massagestol att se ut som en stubbe i rymden så är det de utskjutande benmassageöppningarna.

Den gömda ottomanen erbjuder en genialisk lösning på detta problem. När den inte används för massage kan benmassagefästena fällas in i själva fåtöljen så att den ser ut som vanliga vardagsrumsmöbler.

Du betalar en liten extra kostnad för denna funktion, men om estetiken är viktig för dig är investeringen värt det.

MP3-stöd

Detta är en av de mest populära bekvämlighetsfunktionerna på marknaden idag, för vem tycker inte om att lyssna på sin favoritmusik medan du njuter av en avkopplande massage?

Det finns tre möjliga implementeringar för denna funktion i stolar som de erbjuder:

 • SD-kortplats: Helt klart den mest obekväma lösningen ur användarens synvinkel.
 • En USB-portmed vilken du kan ladda din musik till ett USB-minne och ansluta den till stolen. Detta är den "standardiserade" implementeringen.
 • Bluetooth-kompatibilitet, gör att du trådlöst kan ansluta din smartphone eller surfplatta till högtalarna i massagestolen.

Luftjonisator

Luftjonisering erbjuds endast i cirka 10 % av de fåtöljer som finns på marknaden idag. Det är en liten funktion som vissa användare tycker är extra avkopplande. Genom att försiktigt dra joniserad luft över användarens ansikte medan massagen utförs främjas avslappning.

 

 

Att köpa en massagestol: att göra rätt val

Nu när du har en känsla för vad en massagestol kan göra, börjar det roliga.

När du väl vet vad din budget är och varför du vill ha en massagestol är det dags att börja fundera på vilka funktioner som är viktigast för dig. Är terapeutiska funktioner viktigare för dig eller är komfort och fritid i förgrunden? Du bör nu göra en lista över de funktioner du vill ha. En bra tumregel är:

 • Välj fem funktioner (inklusive basfunktioner) för en prisvärd stol
 • Nio för en mellanklassstol
 • Så många du vill för en exklusiv fåtölj

Basera sedan din sökning efter en massagestol på de funktioner som är din prioritet. Du kanske inte hittar ett exakt resultat, men med det stora antalet fåtöljer som finns på marknaden idag kommer du att vara väldigt nära din drömpjäs!

Testa din drömfåtölj i Hamburg

Som en ledande leverantör inom området massageapparater kan du testa NAIPO massagestolar till exempel i vårt officiella showroom i Hamburg.

Adressen är: Am Grasbrookpark 1, 20457 Hamburg

Förutom massagestolar kan du även förvänta dig olika massageapparater för axlar, ben, armar, rygg och fötter – NAIPOs produkter täcker hela kroppen.

 

Testa massagestolar utanför Hamburg

Hamburg är för långt borta för dig?

Oroa dig inte!

Vi utökar regelbundet våra platser.

Till exempel kan du gratis testa våra fåtöljer på utvalda platser med rätt stämning. Dessa inkluderar köpcentra, biografer och restauranger. 

På så sätt kan du kombinera det trevliga med de användbara och testa massagestolarna i en trevlig miljö.

Extra: Boka en kostnadsfri, personlig konsultation

Individuell kundrådgivning är mycket viktig för oss. 

Dessutom kräver moderna problem moderna lösningar. Så även den så kallade Coronatiden. 

Av denna anledning har vi byggt ett bokningssystem på vår hemsida. 

Vi vill notera att bokningen är valfri och att du fortfarande kan dyka upp i de officiella NAIPO showrooms under de ordinarie öppettiderna. 

Ändå rekommenderar vi för närvarande - till förmån för alla kunder - att göra en bokning i förväg.

Hela bokningsprocessen är givetvis en 100% gratis tjänst och kan nås via denna länk: https://www.naipo.de/collections/showrooms

Vi ser fram emot att träffa dig!

 

Finns det ett massagestolstest från Stiftung Warentest?

Tyvärr finns det för närvarande inget officiellt test av Stiftung Warentest för massagestolar. 

Men vi har möjliga orsaker:

Regeringen vill inte längre stödja stiftelsen ekonomiskt.

Den federala regeringen överväger att ge Federation of German Consumer Organisations (VZBV) en större del av sin budget än Stiftung Warentest.

Följaktligen kommer stiftelsen att få 970.000 2023 euro i år och ytterligare 490.000 XNUMX euro XNUMX.

Enligt en rapport från "Welt" överväger den federala regeringen att ge en större del av sin budget till Federation of Consumer Organisations (VZBV) än till Stiftung Warentest.

Av denna anledning återstår det att se om det kommer att bli ett test av stiftelsen för massagestolar inom en snar framtid. 

Vi skulle mycket välkomna det!

Massagestolens historia – Det var så allt började

Det finns bevis för att massage har utövats runt om i världen sedan urminnes tider i olika länder som Grekland, Kina och Rom.

Även forntida egyptiska hieroglyfer indikerar användningen av massage.


Massagestol: så här började allt


På 1950-talet introducerades den första mekaniskt manövrerade massagestolen.

De började som väldigt enkla enheter men har utvecklats till de komplexa maskiner de är idag.

Den allra första massagestolen utvecklades av en japansk man vid namn Nobuo Fujimoto i staden Osaka 1954.

När han arbetade på ett offentligt bad, tänkte Nobuo alltid på nya sätt att hjälpa sina kunder att slappna av och varva ner.

Basebollar, träplankor och bitar av cykelkedja var några av de kasserade föremålen han använde för att bygga sin första prototyp.

Sakta men säkert kom fåtöljen ifatt på semesterorter och allmänna bad, men massagestolarna erbjöds ännu inte privatkunder.

Hur mycket el använder en massagestol?

Vilka massagestolar rekommenderas för kommersiellt bruk? 

Teoretiskt kan du även använda samma massagestolar för kommersiellt bruk som är avsedda för privatkunder. 

Detta är särskilt vettigt om du till exempel driver en fitnessstudio och det finns ett exklusivt område som endast premiummedlemmar har tillgång till. 

Annars kan vi rekommendera moderna, myntstyrda massagestolar. 

Köp en massagestol på konto

Köp på konto är möjligt med Klarna på Naipo.de.

Köp en massagestol på avbetalning

Avbetalningsköp av massagestolar är möjligt med Klarna eller EasyCredit. 

Du väljer betalningsmetod i beställningsprocessen och utför beställningen som specificerat.

Köp en massagestol i Schweiz - du kan göra det här

Om du inte är från Österrike eller Tyskland, men ändå vill köpa en massagestol från testet, kan vi lugna dig: 

Du kan enkelt köpa massagestolar från ASPRIA och PASITHEA SERIES massagestolar på naipo.ch. 

Det tillkommer fraktkostnader, men vi har inte haft några problem med tullen. 

Den aktuella leveranstiden för massagestolar i Schweiz är 30 dagar.

Slutsats: hur väljer man en massagestol?

Som du kan se är frågan om hur man väljer en bra massagestol mycket mer komplex än den först verkar. 

Men med denna metod är det lätt att hitta den perfekta massagestolen för dig och din familj.

Du kommer att ha en tydlig känsla för vad du vill ha och hur många funktioner du rimligen kan förvänta dig till varje prispunkt, med tanke på att det kommer att finnas skillnader från modell till modell.

Behöver du mer hjälp?

Du är välkommen att kontakta vår utbildade specialistpersonal via e-post och få kostnadsfri rådgivning: 

support@mustbuy.eu

Via telefon: 

svullnad

www.Naipo.de

www.google.de

trustedshops.de

https://de.wikipedia.org/wiki/Massagesessel

https://www.presseportal.de/pm/38757/4726993

 

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan publicering