Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Vilken massage för nybörjare?

Massage är ett bra sätt att stödja dig själv och din kropp. Även om det finns många olika typer av massage, är det bäst för nybörjare att börja med de grundläggande teknikerna som svensk eller djupvävnadsmassage.

Svensk massage är en klassisk typ av massage som innebär snabba och mjuka rörelser som ökar blodflödet och sträcker och slappnar av muskler. Djupvävnadsmassage använder tryckpunkter djupt i muskelvävnaden för att lossa knutar, men det kan vara mycket smärtsamt.

Bortsett från dessa två grunder finns det många andra typer av massage som är lämpliga för nybörjare. Några populära alternativ inkluderar massage med varma stenar, aromaterapimassage och shiatsu, var och en med specifika tekniker för att underlätta avslappning. Om du är osäker på vilken typ som är bäst för dig, fråga din läkare eller terapeut.

Om du vill börja ta emot eller ge massage, rekommenderas det att du söker professionell hjälp. Proffs hjälper dig att välja rätt typ baserat på dina individuella behov och följa alla nödvändiga steg korrekt. En professionell massageterapeut kommer också att ha mer erfarenhet av stressreducerande tekniker än någon utan professionell utbildning.

Med lite forskning och konsultation med specialister kan du ta reda på vilken typ av massage som är bäst för nybörjare - oavsett om det är shiatsu, hot stone eller någon annan metod - så att du kan njuta av bekymmersfri avkoppling.