Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Kan massage utlösa migrän?

Det är ingen hemlighet att stress och spänningar kan utlösa uppkomsten av en migränattack. Massage, en av de mest populära hälsoterapierna, är allmänt erkänd som en avkopplande aktivitet. Men kan behandlingen också utlösa migrän? För att ta reda på svaret måste vi titta på de olika typerna av massage och deras effekter.

Massagens höjdpunkt är djupvävnadsmassagen. Denna typ av massage syftar till att slappna av alla kroppens muskler och lindra spänningar, samt att ta bort trängsel i musklerna. De flesta upplever en känsla av mental och fysisk avslappning efter en djupvävnadsmassage. Studier har dock visat att denna djupa massageform ibland kan orsaka huvudvärk och andra symtom i samband med migrän. Därför är det viktigt att komma ihåg att sådana behandlingsformer inte bör rekommenderas för personer med en redan existerande risk för migrän.

Förutom djupvävnadsmassage finns det andra typer av massage, såsom shiatsumassage och thailändsk yogamassage. Dessa tekniker erbjuder vanligtvis endast lätt beröring och är därför mycket säkra för personer med en redan existerande risk för migrän. Effekten av dessa tekniker baseras främst på akupressur - trycket från vissa energipunkter i kroppen - samt stretchingtaktik och rytmiska rörelsemönster. Även här syns tydligt positiva resultat i form av stressreducering och avslappning.

I allmänhet är det osannolikt att massage orsakar migrän, men du bör alltid rådfråga din läkare eller terapeut innan du bestämmer dig för någon behandling - särskilt om du har en redan existerande risk för migrän eller har haft symtom tidigare. Det råder i alla fall ingen tvekan om att massage kan hjälpa till att lindra stress och minska muskelspänningar - vilket i slutändan kan hjälpa till att förhindra migränattacker mer effektivt!