Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Kan massage framkalla förlossning?

Många gravida kvinnor undrar om massage kan framkalla förlossning. De oroar sig för att förlossningen för tidigt eller oväntat kan skada deras barn. Den goda nyheten är att forskningen är överens: det finns inga bevis för att massage kan framkalla förlossning om den inte kombineras med andra tekniker som kan sträcka ut livmoderhalsen och därmed hjälpa till att framkalla förlossning.

Massage är dock bra för gravida kvinnor – det lindrar muskelspänningar, minskar stress och lindrar smärta i nedre delen av ryggen, vilket kan vara till stor hjälp. Regelbunden massage under graviditeten hjälper till att förbättra blodflödet och lymfflödet och minska onödiga stresshormoner. Detta gör att födelsetiden går lättare. Som ett resultat av detta rekommenderar barnmorskor ofta att mammor får en professionell massage under de senaste månaderna som en del av deras förberedelse inför förlossningen.

Försiktighet bör dock iakttas - abort eller förlossningsunderlättande tekniker bör aldrig användas utan medicinsk övervakning. Även om det är osannolikt att massage framkallar förlossning av sig själv, bör du rådfråga din läkare eller barnmorska innan du försöker någon typ av massage.