Läs fler artiklar om massagestolar

Se topprankade massagestolar

Prova en massagestol i närheten

Massagestol Finder Quiz

Hur är en typisk massage?

Massage är ett bra sätt att slappna av och få tillbaka balansen. Men hur fungerar en massage egentligen? I den här bloggartikeln kommer vi att visa dig det typiska förloppet för en massage.

Efter att du anmält dig till behandlingen blir du uppvaktad av massören. Han eller hon leder dig till relaxrummet där du kan börja koppla av. Massören kommer att fråga om dina symtom och vid behov särskilda instruktioner från din läkare.

Sedan lägger massören en handduk på behandlingsbordet och ber dig att klä dig bekvämt. Om du inte har haft på dig gymkläder kommer många terapeuter att ge dig vittnesmål så att du inte behöver oroa dig. När du väl har på dig bekvämt material kommer massören att ställa frågor om din sjukdomshistoria och andra faktorer som kan vara relevanta för en professionell massage.

Utöver massagen erbjuder massören ofta koordinationstekniker och vid behov rekommendationer för att ändra din kost eller alternativa terapeutiska metoder. För närvarande fokuserar terapeuten mest på delar av kroppen där smärta uppstår eller där rörlighetspotentialen behöver ökas. Beroende på tillståndet i patientens minne anpassar terapeuten olika tekniker, inklusive strykmassage med oljor eller krämer, samt triggerpunktsmassage och muskelavslappningstekniker.

I slutet av behandlingen kommer terapeuten att ge dig olika tips för att undvika återfall och sakta lindra symtomen. Efter att ha lämnat rummet stannar man vanligtvis i rummet i 10 till 15 minuter, även om alla har olika reaktioner på efterbehandlingstiden - det kan till och med vara nödvändigt att stanna i sanitetsutrymmena lite längre!

Detta fullbordar det typiska förloppet för en massage - från att komma till att säga adjö till massören! Regelbunden massage kan hjälpa dig att minska stressen och bli av med vissa fysiska besvär – så vad väntar du på? Använd denna utmärkta avslappningsmetod nu - din kropp kommer att tacka dig för det!